in

Fesztiváli hangulatban

110220ibsen

110220ibsenMásodik alkalommal rendezte meg a Békés Megyei IBSEN Nonprofit Kft. Kulturális Irodája a „Szülőföldünk Békés megye” Amatőr Művészeti Fesztivált, aminek keretein belül 6 Békés megyei kistérségben folyik tánc, színjátszás, vers- és prózamondás, népzene, komolyzene és könnyűzene művészeti ágakban a verseny. A sorozatra 245 produkcióval közel 1600 fő nevezett előzetesen. A Vajda Péter Művelődési Központ színpadán rendezett szombati fordulóra 38 zenész, énekes vagy csoport nevezett előzetesen, hogy komolyzene kategóriában a szakértő zsűri – Galambos Hajnalka énekművész, Dr. Ordasi Péter karnagy és Uhrin Viktor hegedűművész, a Békés Megyei Szimfonikus Zenekar koncertmestere – előtt összemérje a többiekkel tudását.

Babák Mihály köszöntőjében a zenét egy csodának nevezte, amitől még a nap is kisütött a fesztivál napján a városban. Hamza Zoltán, a Békés Megyei Önkormányzat térségi tanácsnoka megnyitójában Kodály Zoltán szavaival élve a komolyzenét igazi lelki tápláléknak, és semmi mással nem pótolhatónak aposztrofálta a kereskedelmi tévék értéktelen műsorai és a gépzene világában. Elmondta, hogy legjobban szereplőknek fellépési lehetőségeket biztosítanak települési, ill. vállalati rendezvényeken.

Szépen szerepeltek a szarvasi fellépők a hazai pályán. Az összes induló közül egyedüliként Sindel Csilla Erika kapott kiemelt arany minősítést.

A Szarvas és környékének versenyzői a következő minősítéssel végeztek:

Szarvas Város Kamarakórusa (bronz), Sebők László – zongora (emléklap), Aszódi Enikő – ének (emléklap), Ancsin Dóra – zongora (arany), Sindel Csilla Erika – hangszeres szólista (kiemelt arany), Poljovka Domicián (arany), Vas Vendel Ede – hegedű (bronz), Szabó Alexa – ének (ezüst), Bagi Bettina – ének (emléklap)

{jomcomment}

Vélemény, hozzászólás?

110218uszok

Fejessel a diákolimpiára

110220farsang

Alsós farsangolók Szentandráson