in

Itt a farsang, áll a bál…

110223farsang

110223farsang2011. február 19-én 13 órától az alsósok, 17 órától a felsősök tartották téltemető, tavaszköszöntő ünnepüket a. Vajda Péter Intézmény Általános Iskolájában. A gyerekek munkáival ünnepivé varázsolt tornaterem várta a közönséget és a fellépőket. Külön ajándék e napon, hogy a felújított iskola tornatermében rendezhettük meg a farsangot. Az ünnepélyt megtisztelték jelenlétükkel Babák Mihály polgármester, országgyűlési képviselő; Kohut Andrásné a Vajda Péter Intézmény igazgatója; Földesi Zoltán a szarvasi önkormányzat Művelődési és Oktatási Bizottságának vezetője; Gombár Györgyné önkormányzati képviselő; Fodor Mariann a Tehetség és Siker Alapítvány kuratóriumának elnöke.

A hagyományos nyitótánc bemutatása a negyedikesek és a nyolcadikosok feladata. Fegyelmezetten és összeszokottan suhantak a párok a parketten. A nézők nemcsak a koreográfiában, hanem a lányok elegáns ruháiban is gyönyörködhettek, melyek kölcsönzésében a Tehetség és Siker Alapítvány nyújtott segítséget. Amikor a hercegi pár elfoglalta helyét, kezdődhetett a műsor. A tornaterem adottságai kiváló lehetőséget nyújtanak rövid táncszámok bemutatására. Így az idei évben is felcsendültek a közelmúlt közkedvelt dallamai a gyerekek és felkészítőik ötletes tolmácsolásában. A kicsik hawaii tánca, pomponos bemutatója, a Dzsungel könyvének egy részlete ütemes tapsra késztette a közönséget. De volt itt jelenet a néma filmek világából és tengerésztánc is. Az osztályok közös fellépése után sokan egyéni jelmezt öltöttek. A gyerekek és a szülők ismét kifogyhatatlanok voltak az ötletekből. Felvonult itt versmondó lány, kaktusz, szellem, bádogember, gerbera, vámpír, lovas lány és Dankó Pista is megjelent személyesen a rendezvényen.

A felsősök is kitettek magukért. Lady Gaga, Shakira, és Yolanda áll a diákok slágerlistájának élén, hiszen ezek az előadók a felsősöket is megihlették. Láthattunk műsorukban kalózjelenetet, bokszolókat, egymással küzdő maffiacsoportokat. Felidézhettük a 2010-es foci VB-t, a riói karnevál hangulatát. Végül, de nem utolsó sorban a gyerekek a jól sikerült produkciók fejében átvehették az iskola Diákönkormányzatának jutalmát – egy-egy tortát. Az osztályokat, a szülők jóvoltából, büfé várta az osztálytermekben, majd következett a várva várt diszkó.

Az alsós és a felsős farsang zárásakor Rejtő Csaba az általános iskola intézményegység vezetője méltatta néhány elismerő mondattal a látottakat. És valóban kijár a dicséret a résztvevőknek. A diákok, a tanárok és a szülők időt, türelmet nem sajnálva, kitartóan készültek a nagy napra. A tanulók segítséget kaptak a jelmezek készítésében, beszerzésében, az előadott műsorszámok betanulásakor. A közös munka összekovácsolta az ünnepségen résztvevőket, a gyerekek biztatták egymást, és együtt örültek a sikereknek. A vendégek vastapsa mosolyt csalt az izgatott gyermekarcokra. A produkciók bizonyították, hogy ebben az iskolában a nevelőtestület válogatás nélkül minden gyermekből kihozza a legjobbat.

{jomcomment}

Vélemény, hozzászólás?

110222aerobic

Aerobik diákolimpia Szarvason

110223kresz

Benkások sikeres szereplése a megyei közlekedési versenyen