in

Indonézia nagykövete a HAKI-ban

110311haki

110311hakiIndonézia új nagykövete Békés megyébe látogatott. Ennek egyik állomása Szarvason a Halászati és Öntözési Kutatóintézet volt, ahol Dr. Váradi László, az Intézet főigazgatója, Dr. Jeney Zsigmond tudományos igazgatóhelyettes és Jancsó Mihály az akvakultúra rendszerek osztály osztályvezető-helyettese fogadta a vendégeket. Dr. Váradi László bemutatta az Intézetet.

A HAKI nagyon sok fontos kutatási projektben játszik vezető szerepet Délkelet-Ázsiában, de Indonéziában eddig csak apróbb bemutatkozási lehetőségei voltak. Békés megye még Domokos László megyei elnöksége alatt épített ki kapcsolatokat ezzel a távoli régióval, aminek úgy látszik, távozta után is lesz folytatása, mert a vendégek a HAKI recirkulációs üzemében tett látogatása után Farkas Zoltánhoz, a Békés megyei közgyűlés új elnökéhez folytatta útját.

A magasrangú látogatás jelzi, hogy Indonéziában tudnak rólunk és számolnak a megyében levő tudományos és gazdasági potenciállal, aminek remélhetőleg hamarosan lesz kézzel fogható eredménye is.

Vélemény, hozzászólás?

110310vizsla

Húúúúú, de hosszú nap volt!

110311chovan

Krimibe illő koncert