in

Az MSZP az emberek pártja marad

110324foldesi

110324foldesiDolgozószobájában invitálta a sajtó képviselőit Földesi Zoltán, a helyi MSZP vezetője, önkormányzati képviselő.

Az MSZP az emberek pártja akar lenni, azzal akar foglalkozni, ami az embereknek, és nem a politikusoknak jó. Nem vesznek részt az alkotmányozásnak nevezett kutyakomédiában, ehelyett részországgyűléseket tartanak, ahol az emberekkel akarnak találkozni – mondta Földesi Zoltán napjaink legfontosabb politikai kérdéséről.

Az idő jobbrafordultával meg fognak jelenni a közterületeken kérdő- és aláírásgyűjtőíveikkel, lakossági fórumot rendeznek, amire meghívják Szekeres Imrét, akivel egész napos programot szerveznek, és meg fognak jelenni vele a város utcáin.

Lázár János összevágott és elhíresült mondatait cinikusnak és otrombának nevezte az MSZP helyi vezetője, és kijelentette, aki önhibáján kívül elveszíti a munkahelyét, nehezen talál újat, míg a kormány a gazdagoknak kedvez. Ő a szocialista kormányzat alatt 40 százalékkal adózott rossznak nem mondható képviselői fizetéséből, ma 16-tal, míg az alacsonyabb fizetésűek sokan buktak ezen az adórendszeren. A 4100 szarvasi nyugdíjas nevében felháborítónak nevezte a Kósa Lajos szájából elhangzottakat, ami azt sugallja, hogy az idősek feleslegesek ebben az országban. A legnagyobb bűnnek tartja a generációs ellentétek szítását az magyar társadalmon belül.

Földesi Zoltán szerint egyébként sem vezet az jóra, ha kioktatjuk az EU-t, a határon túli magyarokat meg egymásnak ugrasztjuk. Rossz irányba halad a magyar kormány.

A helyi ügyekről szólva elmondta, hogy elfogadták a 2011-es költségvetést, amit a baloldali szavazók képviseletében személy szerint nyugodt szívvel támogatott. Vállalhatónak tartja annak ellenére is, hogy hiánnyal fogadták el, amire korábban nem nagyon volt példa, de a 4 milliárd körüli költségvetés feszes, szoros fegyelemmel tartható. “A változtatási kényszernek” esett áldozatául a közmunkaprogram, aminek keretében a tavalyi munkavállalóknak csak az egyharmada tud továbbra is munkához jutni. Meggyőződése hogy módosítani fogják.

A város kéviselőtestülete a héten el fogja fogadni azt a négyéves gazdasági programot- korábban ciklusprogramnak hívták – és ami Földesi Zoltán szerint jól sikerült. Fontos, hogy a városnak van víziója, csak a lehetőségekkel nem vagyunk tisztában, mondta a szocialisták helyi vezetője.

Nagy útberuházásokon vagyunk túl ill. előtt, épül a Víziszínpad, amit nagy dolognak nevezett, és amire büszkék leszünk. Folyik a szakorvosi rendelők felújítása, aminek befejezése során lényegesen kitárul a kezelések köre.

Örül, hogy a városon belül nem képződnek le a nagypolitikai csatározások, azok a városfalakon kívül maradnak.  A napokban négy nagy civil szervezetnél, nyugdíjas összejövetelen voltak Babák Mihály polgármesterrel és Dankó Béla országgyűlési képviselővel, de egy szó politika sem hangzott el.

Vélemény, hozzászólás?

110323chovan

Várták és megjött a tavasz

110324pincsi

Házat kapott a palotakutya