in

Az MSZP az emberek pártja marad

110324foldesi

110324foldesiDolgozószobájában invitálta a sajtó képviselőit Földesi Zoltán, a helyi MSZP vezetője, önkormányzati képviselő.

Az MSZP az emberek pártja akar lenni, azzal akar foglalkozni, ami az embereknek, és nem a politikusoknak jó. Nem vesznek részt az alkotmányozásnak nevezett kutyakomédiában, ehelyett részországgyűléseket tartanak, ahol az emberekkel akarnak találkozni – mondta Földesi Zoltán napjaink legfontosabb politikai kérdéséről.

Az idő jobbrafordultával meg fognak jelenni a közterületeken kérdő- és aláírásgyűjtőíveikkel, lakossági fórumot rendeznek, amire meghívják Szekeres Imrét, akivel egész napos programot szerveznek, és meg fognak jelenni vele a város utcáin.

Lázár János összevágott és elhíresült mondatait cinikusnak és otrombának nevezte az MSZP helyi vezetője, és kijelentette, aki önhibáján kívül elveszíti a munkahelyét, nehezen talál újat, míg a kormány a gazdagoknak kedvez. Ő a szocialista kormányzat alatt 40 százalékkal adózott rossznak nem mondható képviselői fizetéséből, ma 16-tal, míg az alacsonyabb fizetésűek sokan buktak ezen az adórendszeren. A 4100 szarvasi nyugdíjas nevében felháborítónak nevezte a Kósa Lajos szájából elhangzottakat, ami azt sugallja, hogy az idősek feleslegesek ebben az országban. A legnagyobb bűnnek tartja a generációs ellentétek szítását az magyar társadalmon belül.

Földesi Zoltán szerint egyébként sem vezet az jóra, ha kioktatjuk az EU-t, a határon túli magyarokat meg egymásnak ugrasztjuk. Rossz irányba halad a magyar kormány.

A helyi ügyekről szólva elmondta, hogy elfogadták a 2011-es költségvetést, amit a baloldali szavazók képviseletében személy szerint nyugodt szívvel támogatott. Vállalhatónak tartja annak ellenére is, hogy hiánnyal fogadták el, amire korábban nem nagyon volt példa, de a 4 milliárd körüli költségvetés feszes, szoros fegyelemmel tartható. “A változtatási kényszernek” esett áldozatául a közmunkaprogram, aminek keretében a tavalyi munkavállalóknak csak az egyharmada tud továbbra is munkához jutni. Meggyőződése hogy módosítani fogják.

A város kéviselőtestülete a héten el fogja fogadni azt a négyéves gazdasági programot- korábban ciklusprogramnak hívták – és ami Földesi Zoltán szerint jól sikerült. Fontos, hogy a városnak van víziója, csak a lehetőségekkel nem vagyunk tisztában, mondta a szocialisták helyi vezetője.

Nagy útberuházásokon vagyunk túl ill. előtt, épül a Víziszínpad, amit nagy dolognak nevezett, és amire büszkék leszünk. Folyik a szakorvosi rendelők felújítása, aminek befejezése során lényegesen kitárul a kezelések köre.

Örül, hogy a városon belül nem képződnek le a nagypolitikai csatározások, azok a városfalakon kívül maradnak.  A napokban négy nagy civil szervezetnél, nyugdíjas összejövetelen voltak Babák Mihály polgármesterrel és Dankó Béla országgyűlési képviselővel, de egy szó politika sem hangzott el.

What do you think?

Vélemény, hozzászólás?

110323chovan

Várták és megjött a tavasz

110324pincsi

Házat kapott a palotakutya