in ,

250.000 Ft pénzbüntetés Ittas vezetésért!

2011. március 26-án 21 óra körül, miután elfogyasztott 5 üveg sört és 2,5 dl pálinkát szórakozni indult szülei személygépkocsijával egy szarvasi fiatalember 3 ismerősével.

A Szarvasi Rendőrkapitányság járőrei 22 óra 40 perckor közúti ellenőrzés alá kívánták vonni a gépjárművet és vezetőjét, de a sofőr nem állt meg, fokozta sebességét és menekülni próbált. Haladása során több esetben megszegte a KRESZ szabályait, majd a Liget utcán megállt és a sofőr és utasai sietve akarták elhagyni a járművet, de a rendőrök utolérték őket. A sofőrt előállították a rendőrkapitányságra, a vele szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív eredményt mutatott, ezért bevonásra került az ittas fiatalember járművezetői engedélye.

Miután a rendőrségről elbocsájtották gyalog indult tovább szórakozni és megivott még egy üveg sört, majd a gépkocsival haza indult. A rendőrök 2011. március 27-én 01 óra 20 perckor a Vasút utcán ismételten közúti ellenőrzés alá vonták, mely során a vele szemben – a rendőrkapitányságon – alkalmazott alkoholszonda értéke közepes fokú alkoholos befolyásoltságot mutatott.

A Szarvasi Rendőrkapitányság az ügyet bíróság elé állításra dolgozta fel és küldte meg a Szarvasi Városi Bíróságnak.

A bíróság 2011. április 08-án jogerősen 250.000 Ft pénzbüntetésre – járművezetéstől eltiltás büntetés nélkül – ítélte az ittas vezetőt.

Szarvas, 2011. április 26.

Vélemény, hozzászólás?

110413vajda

Francia tanárok Szarvason a Vajda Péter Intézmény vendégeként

110427szekely

Országos élcsapatban a szarvasi Szakképző Iskola diákjai