in

Ünnep a májusi esőben

110502majalis

110502majalisErős programok küzdöttek a lagymatag idő ellen a hétvégi ünnepen. A végeredmény a természet kegyelméből döntetlenközeli lett, mert a szombati koncertek – Kállay-Saunder András, Vastag Csaba – pont végetértek, mikor az eső diszkréten elkezdte oszlatni a tömeget. A programok színvonala a kemény kezdés után sem esett vissza, egyedül talán az bizonytalan idő tartotta otthon a látogatók közül a kevésbé elszántakat.

A május beköszöntének előestéjén a Fülbevaló Klub koncertekel melegítette be a közönséget az est főszereplőjére, Kállay-Saunders Andrásra. A Megasztár 5 dobogóról éppen csak lecsúszott finalistája szerénysége mellett magával hozta fantasztikus hangját, amit a fesztiválsátor közönsége között igazságosan el is osztott. A színpad előtt álló kemény mag még egy kis simizést és kézfogást is kapott extraként. A megasztáros srácot a nap utolsó fellépője, a First zenekar hangjai kísérték haza.

Aki a vasárnap reggelén kinézett az ablakon, az elszomorodva vehette tudomásul, hogy vagy pontosodik a meteorológusok előjelzése, vagy csak szerencséjük volt, és eltalálták, de tényleg lóg az eső lába. Ennek egyedül a mezőgazdászok örültek, mert állítólag kell az eső, ráadásul a májusi aranyat is ér. Hogy miért pont május1-én kellett nekik a csapadék, nem lehet tudni. Ennek ellenére a fesztiválsátor lassan megtelt nézőkkel, mikor a Kunszentmártoni Fúvósok és a karcagi majorettek léptek színpadra. A Tessedik Táncegyüttes már teltház előtt adhatta elő műsorát, akiket szarvasi zsonglőrök követtek. A zeneszeretőket két féle műfaj énekesei szolgálták ki, igaz két teljesen más korosztálynak is szóltak. A musicaleket és rockoperákat az idősebbek, a szintén tévéből ismert Szeleczky Dávidot a fiatalok fogadták nagy örömmel. Utóbbinál beatleses sikítástól kezdve mindent bevetett a tiniközönség. Voltak olyan pillanatok, hogy félő volt, hogy Szeleczky Dávid a lányok szeretetének áldozatául esik, de minimum az egyik keze nélkül megy haza egy-egy kézfogás után. A két műfaj énekesei között a szarvasi kötődésű táncos és aerobicos csoportok szórakoztatták az eső ellenére kilátogatókat.

A köröndön felállított pártok és civil szervezetek sátrai is lassan megteltek. Létszám tekintetében az MSZP vitte a prímet. Náluk hátul a szeparéban finom illatú zúzapörkölt főtt, de a másik két politikai szervezetnél is bográcsban készült az étellel várták a szimpatizánsokat.

Az eső ellenére jó hangulatban teltek a programok, egyedül a csapadék várhatott volna egy napot, hogy még több szarvasi jöjjön ki a ligeti ünnepre.

Hamarosan még több képet tud nézegetni képrendeléses galériánkban.

Vélemény, hozzászólás?

110501hunyadi

Minden pontot elvittek

110502karate

Sikeres szereplés a Honto-ryu OB-n