in

“Ballagás” a tanirodában

110513taniroda

110513taniroda“Úgy élj a jelenben, hogy megbánás nélkül gondolhass a múltra!” Ez az Ady Endre idézet fogadta a Vajda Péter Intézmény virágokkal díszített tanirodájában a végzős 2/14. C osztály ügyintéző titkár szakos diákjait, amikor zárótaggyűlésükre gyülekeztek.

Az ügyviteli szakképzésben a tanirodai oktatásban a diákok egy vállalkozás működését szimulálják a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet által működtetett virtuális Cégszolgálati Központ segítségével.

A szabályszerű működés alapján a cég megszűnésekor taggyűlést kell tartani. A 14. évfolyamon két éven keresztül működött Design Kuckó Kft. végelszámolással szűnt meg. Az erről szóló döntést a cég a 2011. április 28-án tartott taggyűlésen hozta meg. A Pljesovszky Renáta által vezetett kft. tagjai meghívták összejövetelükre az 1/13. C osztályban működő két gyakorlócég – a Mozaik Gyakorló Kft. és a Kreatív Bázis Gyakorló Kft. tagjait is. Tanácskozási joggal részt vett az ülésen Harmati Annamária és Tóthné Jansik Erzsébet tanárnő is.

A búcsúzó cég ügyvezetője megtartotta beszámolóját, majd tájékoztatta a 13. évfolyamos gyakorlócégek tulajdonosait, hogy cégük vagyonát egyenlő arányban a Mozaik és a Kreatív Bázis Kft.-nek adományozzák annak érdekében, hogy működésük még eredményesebb lehessen. Az erről szóló támogatási szerződést Pljesovszky Renáta, valamint Gergely Csilla és Liska Ágnes írták alá.

A hivatalos napirend után Gergely Csilla a 13. évfolyamosok nevében köszöntötte a búcsúzó 14. évfolyamosokat. További életünkhöz, munkájukhoz sok sikert kívánt. Ezután a “ballagtató” tanirodások átadták a saját maguk által készített ajándékot: egy 2011. évszámmal hímzett kis batyut, amelyben egy útravaló pogácsa, egy eurocent és egy jókívánság szerepelt.

Természetesen nem maradt el a vendéglátás sem: a két évfolyam tanirodásai a gyerekpezsgős koccintás után jókedvvel fogyasztották el a többnyire saját maguk által készített finomabbnál finomabb süteményeket.

A diákok a két év alatt olyan hasznos gyakorlati ismereteket szereztek a tanirodai gyakorlócég működtetése során, amely rendkívül nagy segítséget jelent nekik munkavállaláskor, vállalkozás indításakor. Tájékozottságuk, magabiztos fellépésük nélkülözhetetlen az állandóan változó gazdasági életben való eligazodáshoz. A tanirodai oktatási módszer hatékonyságát, szükségességét igazolta a fenti írásban vázolt összejövetel, amit diákjaink teljesen önállóan szerveztek meg és bonyolítottak le – rendkívül ügyesen.

Tóthné Jansik Erzsébet

Vélemény, hozzászólás?

110513foci

Megyei döntős a Benka focicsapata

110514hobbi

Tucatnyi hobbibörze