in

Összeszedték mások szemetét

110525teszedd

110525teszeddAz önkéntesség még gyerekcipőben jár Magyarországon. A május 21-én lezajlott hulladékszedő akciónak egyrészt a szemléletváltás a célja, hangzott el abban a rádióban a Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszterrel készített interjúban, amiben a TeSzdd! akcióról nyilatkozott. Az országban 162 ezer önkéntest vártak erre a megmozdulásra, aminek keretében rekordmennyiségű hulladéktól szerették volna megszabadítani környezetünket, ezzel példát mutatva egész Európának. Egész Európa alatt valószínűleg a kontinens déli és keleti fertályát érthették a kommunikációért felelős szakemberek, mert nyugaton azért más a helyzet mind önkéntesség, mind a közterületek tisztaságát illetően.

Az akcióban a KÖR-KÖVIZIG szervezésében részt vett városunk is. A Fő térre meghirdetett gyülekezőre kerékpárral érkeztek az önkéntesek, többségükben diákok. A regisztráció és az eligazítás után csoportokra bontva a városból kivezető utak felé vették útjukat, ahol felvehették a kesztyűt, ill. a zsákokat, amikbe az eldobált szemetet gyűjthették össze.

Az akció sikere garantált, ha másért nem, azért biztosan, mert ezek a fiatalok már legalább meggondolják, eldobják-e a szemetet, vagy elvigyék-e a következő hulladékgyűjtőig, de ez sajnos nem fogja a szemetelést, mint jelenséget megszüntetni.

Vélemény, hozzászólás?

110524sulivarazs

Sulivarázs…

110525hamori

Szerencsére színésznő lett