in

Szerencsére színésznő lett

110525hamori

110525hamoriBizonyára sokan emlékeznek Hámori Gabira még szarvasi diákkorából, arra a  fehér bőrű kislányra, akit én nem emlékszem, hogy láttam volna felhőtlenül nevetni, de mosolyogni is egyszer-egyszer. Az én emlékeimben mindig egy szomorú tinédzser arca ugrik be a nevének hallatán mind a mai napig, igaz, nem ismertem közelről. A Teréz anyut pont ezért nem néztem meg, mert nem akartam megint szomorúnak látni, a Kaméleonban pedig pont olyan volt, mint amilyenre emlékeztem.

Mára Hámori Gabriella ismert színésznő lett, és tegnap a városba látogatott, ahol a Városi Könyvtárban egy beszélgetés erejéig, amin talán először láthattam igazán nevetni, Szilvássy Orsolya vendége volt. Kellemes nyáreleji délután várta az érdeklődőket, akik kivételesen nem diákok voltak, hanem tényleg kíváncsi szarvasiak.

Hámori Gabriella elmesélte, hogy nagyon elvágyott Szarvasról, amihez biztos hozzájárult az is, hogy édesanyját korán elvesztette. Sokáig nem tudta eldönteni, hogy mi legyen. Édesapja inkább vegyésznek adta volna, bizonyára a családi vállalkozás folytatóját látta benne, de őt inkább a bulizás érdekelte, a végén pedig a színművészetin kötött ki. A bulizásnak is az a speciális változata, amikor az ember éjszakábanyúlóan fekszik a fűben, lehetőleg egy tó partján, és bámulja a csillagokat. Hát ebből baj nem lehetett! Nehezen teremtett kapcsolatot. Akikkel sikerült, azok közül Szuhaj Györgyöt emelte ki, akivel a képzőművészet nyelvén találták meg a közös hangot. A középiskola után elment, és sokáig nem is szeretett Szarvasra jönni. Talán most érte el azt a kort, hogy megértse a vidéki kisváros nyugodtságát, és élvezni is tudja azt, ne azon idegeskedjen, hogy “most sem történik semmi”.

A Madácsh Kamarából alakult Örkény Színházban, álmai társulatában játszik Mácsai Pál igazgatása alatt. Demokratikus színháznak tartja, ahol megbeszélik a darabokat, de a végén többnyire mégis a főnöké az utolsó szó.

Filmezéssel szeretne foglalkozni a kamera bármelyik oldalán. Sajnos a magyar filmgyártás nagyon leállt, talán jövőre kap újabb lendületet. Addig szeretne külföldre menni, filmekben szerepelni. Legközelebb az AVÓ feloszlatásáról és újraszervezéséről szóló filmben láthatjuk, amiben egy csellista lányt alakít, tudtuk meg a színésznőtől.

A mintegy egyórás beszélgetés után kedvenceiből olvasott fel a közönségnek.

Vélemény, hozzászólás?

110525teszedd

Összeszedték mások szemetét

110526bortura

Nyugdíjasok bortúrán!