in

Jó tekerést mindenkinek!

110526kerekpar

110526kerekparA környezetvédelem jegyében rendezik a holnapi olimpiai ötpróbás kerékpártúrát. Bár Szarvason belül általánosan használt jármű, a szervezők célja minél több fiatal visszaszoktatása a kerékpárra, tájékoztatta a newjságot a rendezők részéről Szirony Pál. A város méreteiből adódóan szinte mindent percek alatt el lehet érni bringával, sőt, sokszor gyorsabban el lehet intézni valamit, mint autóval.

A szombat 9 órai indulással meghirdetett kerékpártúrán azok is résztvehetnek, akiknek nincs biciklijük, mert ingyenes kölcsönzés is lesz a lomi.hu jóvoltából. Az iskolák ha legalább húsz fővel képviseltetik magukat a túrán, akkor kapnak egy kerékpárt (de csak egyet). Minden ötven résztvevő után kisorsolnak a résztvevők között egy-egy használt, de jó állapotú járművet.

A rendezők nevében Szirony Pál arra kérik a túrázókat, hogy lehetőleg megfelelő állapotú kerékpárokkal induljanak a távnak. A csapatot szervízautó kíséri majd, ami apróbb hibáknál ki tudja segíteni azokat, akik műszaki problémába ütköznek. Nagyobb hiba esetén begyűjtik a mozgásképtelen eszközöket és gazdáikat. A megváltozott törvények értelmében a városon kívül kötelező lesz a láthatósági mellény, amit a helyszínen is be lehet szerezni, de lehet kölcsönözni is. A Rendőrség ennek hiányában nem engedélyezi az egyénnek az indulást. Akinek van bukósisakja, vegye fel!

A túra 9-kor kezdődik (gyülekező és regisztráció 8-től) a Fő téren.

Az útvonal: Fő tér- Jókai utca – Vágóhíd u. – Orosházi út. 20 kilométeres forduló a szárító körül, a 40-es Nagyrátánál, a 80 kilométeres pedig az orosházi üveggyár környékén lesz.

Jó tekerést mindenkinek!

Vélemény, hozzászólás?

110526bortura

Nyugdíjasok bortúrán!

110527orsi

Szarvasi testépítő indul a VB-n