in

Kis cigány evangelizáció

110601evang

110601evangVasárnap délutáni megtelt a cigány közösségi ház érdeklődőkkel, akik az újtemplomi evangélikusok hívó szavára jöttek el az evangelizációra. Az újtemplomi evangélikus gyülekezet lelkészének vendége Szeverényi János volt, aki több évtizedes múlttal rendelkezik a cigányság körében végzett missziók terén. Ezúttal magával hozta négy fiatal barátját, akik mindegyike valamilyen művészeti ágban jeleskedik, egyikük előadóművész, a másik képzőművész, de volt olyan, akit a Duna tévé nézői a képernyőről ismerhettek.

Szeverényi János vallásos közegben nevelkedett, de megcsömörlött tőle, és elfordult a vallástól. Fényképész volt, kiállításai voltak, élte világát, mikor ismét összefutott Istennel, ahogy ő mondta, rátalált Isten. Azóta próbálja mások számára is megvilágítani Isten fontosságát a mindennapi életben.

 

Attól függetlenül, hogy a cigányok hagyományosan katolikus vallásúak, mondta a rendezvény előtt Laczi Roland, az újtemplomi evangélikus közösség kísérletet tesz, hogy a mára szétszéledt cigány gyülekezetet ismét Isten közelébe terelgessék. Ha pozitív visszhangra talál kísérletük, akkor lesz folytatása ennek az alkalomnak, amin a saját zenéjükkel a saját közegükben, kötetlen beszélgetések formájában próbálják megszólítani őket. A hívó szó nem csak a cigányok körében talált nyitott fülekre, így valószínű, hogy nem ez volt az első és utolsó alkalom az ilyen összejövetelre.

Vélemény, hozzászólás?

110601vau

Vaúúúúú, de szép az élet!

110601pixi

Újabb lehetőség a motoros képzésben