in

Szentandrási a legjobb halászlé

110605halaszle

110605halaszleIgazán stílszerű környezetben került megrendezésre szombaton az I. Kárpát-medencei Halászléfőző Magyar Bajnokság Szarvason. A Kacsa-tó és a Körös között elterülő parkos részen felállított sátrakban Győrtől kezdve az ország számos települése képviseltette magát, de érkeztek a trianoni határokon túlról, a Felvidékről, Kárpátaljáról, Erdélyből és a Vajdaságból is csapatok, sőt, a Horvátországban rekedt magyarság is képviseltette magát. Igazi összmagyar dzsembori volt ez a történelmi Magyarország közepén, amin Lohr Gyula önkormányzati képviselőnk egyre mélyebben kigombolt ingben ápolta a kapcsolatokat a külhoni magyarokkal, de itt volt Dankó Béla országgyűlési képviselőnk és Farkas Zoltán, a megyegyűlés elnöke is, aki a Körösök Vidéke csapatban indult is a versenyen.

A halcsomagok átvétele után azonnal elkezdődött a hozzávalók mennyiségének meghatározása. Elsőként a pálinka mértékének pontos beállítása történt meg, mert azt folyamatosan adagolva jó egy ilyen versenyen, ahol vetélkedés mellett a barátkozás a második legfontosabb szempont a jó hangulat eléréséhez.

 

Az eredményhirdetéskor 13 bronz, 14 ezüst és 7 aranyérmet osztottak ki a csapatok között. A képzeletbeli dobogó három fokából kettőt két szomszédunk foglalhatott el. A bronzplakettet a gyomaendrődi, az aranyat pedig a szentandrási, Szucsán György és felesége vezette, Filip Andrással, Fertig Jánossal és Janecskó Lászlóval felálló baráti társaság nyerte. Az ezüstöt győriek vihették haza. Szintén Szucsánék kapták a Forschner Rudolf által felajánlott vándorkupát.

Vélemény, hozzászólás?

110604trianon

A 91 éves friss seb

110606urbancsok

Tanyasi hagyományápolás