in ,

Közel ezer jelentkező az ország legjobb állására

110607szarvas14

Kamionsofőr és metodista lelkész is versenyben van Az Ország Legjobb Állásáért folyó küzdelemben, amelyre összesen közel ezer jelentkező pályázott. A győztes kedvére válogathat a június 3-án, a Csík Zenekar koncertjével debütáló új Körös-parti víziszínpad augusztusi programjaiból, csónakban ülve koccinthat az augusztus 20-i szarvasi tűzijátékot csodálva, horgászhat, fürödhet, kirándulhat, és egy teljes hónapig ingyen nyaralhat a Körös-parti városban.

A szarvasi önkormányzat idén áprilisban hirdette meg Az Ország Legjobb Állását, amelynek nyertese családjával együtt egy hónapot tölthet el Szarvason, az ország egyik legkedvesebb városában, amelyet körös-körül víz övez. A munkaköri leírás szerint az új szarvasi munkatársnak nincs más dolga, mint hogy egy hónapon keresztül jól érezze magát, miközben megismerkedik Szarvas lakóival, feltérképezi a várost és a környéket, testközelből tapasztalja meg a szarvasiak vendégszeretetét, és persze a hónap történéseiről napról napra tájékoztatja azokat, akiket ugyan a munkája nem köti Szarvashoz, de azért egy rövidebb nyaralásra ellátogathatnak a Körös-parti városba.

A pályázatokat április 30-ig várták a szervezők, de a nagy érdeklődésre való tekintettel a határidőt május 10-ig meghosszabbították. Az állásra végül mintegy háromszáz pályázat érkezett az ország különböző pontjaiból, így az összes jelentkező, a családtagokat is figyelembe véve, közel ezer fő. Bár a legtöbb pályázó a húszas, harmincas éveiben jár, szép számmal jelentkeztek idősebbek is, és a frissen érettségizettek is lecsaptak a kínálkozó lehetőségre. A jelentkezők a legkülönfélébb foglalkozásokat űzik, ipari alpinista és fodrász épp úgy akad közöttük, ahogy kamionsofőr, vagy éppen metodista lelkész.  

Függetlenül attól, hogy ki milyen előképzettséggel érkezik Szarvasra, élményt gyűjteni nem lesz túl nehéz, hiszen Szarvason rengeteg izgalmas dolog akad: horgászat nappal és éjszaka, lovaglás, paintballozás, vízisíelés, madárles a Körös-Maros Nemzeti Parkban, sőt, a leendő élmény ellenőr például a szilvapálinkák és lekvárok kóstolójaként gasztronómiai érzékéről is tanúbizonyságot tehet.

A második fordulóban a zsűri beérkezett pályázatok közül kiválasztja a harminc legjobb jelentkezőt, akik írásos feladatokat kapnak, és akik a Miért éppen Szarvas? facebook oldalon is bemutatkoznak majd. A harmadik, mindent eldöntő körben pedig a legjobban teljesítő három jelentkező és családja júliusban személyes „állásinterjún” vesz részt Szarvason, ahol a független bizottság a személyes találkozás alapján választja ki Az Ország Legjobb Állásának nyertesét.

110607szarvas14

Miért éppen Szarvas?

A város a Kőrös egyik holtága mellett fekszik, Békéscsaba és Kecskemét felől autóval könnyen megközelíthető, ha beírjuk a GPS-be a város koordinátáit, nem téveszthetjük el (GPS 46.86205, 20.54909). És ha már a földrajzi koordinátáknál tartunk, Szarvason található a történelmi Magyarország földrajzi középpontja is, amit a városban egy kis szélmalom jelképez.

Szarvas összesen 16157 hektár, és nagyjából 18 ezren lakják. A Körös-parti város, amelyben bármerre indulunk, rövidesen biztosan a Körös-partra érünk, ma az ország egyik legkedvesebb városa vízparttal, arborétummal, pezsgő kulturális- és sportélettel, híres mozzarella-gyárral, pálinkafőzdével és gyógyfürdővel. A város változatos programjai között van kamarazenekari koncert, betyárnapok, de hagyományőrző és sportprogramok is, például az Amatőr Kenumaraton.  Szarvason családosok, egyedülállók, nyugalomra vágyó idősek és élményeket kergető fiatalok egyaránt megtalálják a számításukat.

Vélemény, hozzászólás?

110606sargulas

A Sárgulásról

110606kolbasz

Ami azért jó, mert jó