in

Aki megismerte Narnia teremtőjét

110613evang

110613evangKi ne ismerné Narnia krónikáinak filmes feldolgozását, mely a keresztény világot olyan különlegesen bemutató C. S. Lewis regénysorozata alapján készült. A szerző egyik életrajzírója, megannyi ifjúsági és gyermekeknek szóló könyv alkotója: Miklya-Luzsányi Mónika volt a vendégünk a Szarvas-Újtemplomi Evangélikus Egyházközségben 2011. június 11-én szombaton délelőtt. Az író-olvasó találkozóra elkísérte őt Kelemen Czakó Rita grafikusművésznő is, aki sok-sok tankönyvet és mesekönyvet varázsolt gyönyörűvé a gyermekek számára. Nagy örömünkre több, mint 20 óvodás, iskolás gyermek és az ő szüleik vettek részt ezen az alkalmon.

Izgalmas, interaktív foglalkozás keretein belül megismertük Mónika családját, gyermekei kedvenc bibliai történeteit. Együtt harcoltunk Dáviddal és Góliáttal a csatamezőn, éneket tanultunk, kivetítőn olvastuk el a könyveket, melyek az írónő és a grafikusművésznő közösen alkottak. A szünetben a szülők által hozott finomságokból merített új erőt a kis csapat, és természetesen mindenki szerzett autogramot a frissen vásárolt könyvekbe.

Kis pihenő után Rita segítségével következett a kézműves foglalkozás, melynek során háromdimenziós mesekönyvet készítettek kiabáló Góliáttal vagy tátogó szájú békával. A gyerekek nagy élvezettel fedezték fel ezt az új technikát, a térbeli ábrázolás varázsát, és mindenki saját készítésű alkotással térhetett haza.

Gyorsan eltelt a délelőtt. Jó volt együtt lenni az imateremben, megismerkedni a művésznőkkel, bepillantani munkájukba, élvezni tehetségük, hitük gyümölcsét. Ők igazán bemutatták nekünk, mit jelent napjainkban az a bibliai történet, melyben a kapott talentumokkal mindenki másként gazdálkodik. Miklya-Luzsányi Mónika és Kelemen Czakó Rita őszintén mondhatják: Uram, öt talentumot adtál át nekem: nézd, másik öt talentumot nyertem. (Mt 25,20)

Ezúton is köszönjük nekik ezt a különleges alkalmat, és minden kedves szülőnek, óvónéninek, akik süteményekkel, üdítővel járultak hozzá a délelőtt sikeréhez.

Erős Vár a Mi Istenünk!

Laczi Anikó

Vélemény, hozzászólás?

110612neptanc

Táncos tanévzárás

110613grill

A nyár ízei