in

Hold vs. Fahíd

110616hold

110616holdTegnap kedvezett az időjárás a természet iránt érdeklődő, vagy csak egyszerűen kíváncsi szarvasiaknak. Tiszta égbolttal várhattuk a Hold-fogyatkozást, aminek centrális voltára 11 éve nem volt példa. Aki szokta a Holdat figyelni, esetleg fotózni, annak igazi csemege lehetett volna az esti jelenség, ami a középkorban rendszeresen ráhozta a frászt a népekre, mert kevesen ismerték a pontos okát.

Az alacsonyan álló Hold a fény- és porszennyezett atmoszférán keresztül nem mutatott szinte semmit, sőt, volt olyan pillanat, amikor a Föld árnyéka a Hold közepére esett, hogy szabadszemmel is alig lehetett megtalálni kísérőnket. Egy magasabb Hold-állás, ill. egy jó front, ami kitakarította volna felettünk a levegőt, jól jött volna. Aki figyelt, cserébe láthatta, hogy húz el felettünk a Nemzetközi Űrállomás.

A Víziszínpadon számtalan, fiatalokból álló csapat várta a ritka természeti jelenséget egy-egy ital mellett. Annak ellenére, hogy a Hold-fogyatkozás korántsem volt olyan látványos, mint ahogy azt várták, kárpótolta őket a látvány, amit a kivilágított új Víziszínpad és a Fahíd nyújtott. Az utóbbi páros nyert. látvány terén, igaz, ezt majd minden nap megcsodálhatjuk.

Vélemény, hozzászólás?

110615evang

Közös konfirmáció a két szarvasi evangélikus gyülekezetben

110615foci

Pünkösdi ezüst