in

Pár pont bennünk maradt

110617foci

110617fociPengeélen táncoltak, de bent maradtak az NBIII-ban focistáink, hangzott el a futballszakosztály közgyűlésén pénteken este a Vadászkürt Vendéglő kerthelyiségében. Pár pont azért bennünk maradt, mondta Rejtő József, akit a közgyűlés az est folyamán ismét elnöknek választottak a delegáltak. Mivel a Szarvas nem úgy került fel az NBIII-ba, hogy megnyerte a bajnokságot, és feljebb léphetett, hanem az alanyi jogon feljutók nem vállalták a magasabb osztállyal járó utazást és a megnövekedett költségeket, így csapatunktól nem rossz teljesítmény az, hogy bent tudtak maradni.

Somogyi János “Soma” vezetőedző elmondta, hogy azért látták, hogy ez az osztály semmilyen szempontból nem a mi súlycsoportunk, ennek ellenére reméli, hogy a botladozó kezdés ellenére nem eltúlzott cél jövőre a középmezőnybe várni a csapatot, és reméli, hogy azt a párszáz nézőt, akik még kíváncsiak rájuk, jövőre szórakoztató futballal tudják majd kiszolgálni, de megérti a türelmetlenebb, kritikusabb hangot megütő szurkolókat is.

Paulik János “Macska” az utánpótláscsapataink játékáról elégedetten nyilatkozott, de itt is, csakúgy mint a “nagyoknál”, komoly probléma az, hogy az edzések látogatottsága csekély, ami itt az iskolai elfoglaltságokkal, feljebb a munkával függ össze. Kiemelte néhány játékosát, akik mindig a győzelemért játszottak, és megemlítette Zima Dánielt, aki minden meccsen pályán volt. Kétfelé választaná az U19-esek szezonját, mert az őszi gyengélkedésre, amikor mindössze 9 pontot szereztek, jött egy olyan tavaszi idény, amikor hét győzelmet arattak.

Azt azért tudni kell, hogy a szarvasi csapatban csak szarvasi játszik, idegenlégiós nincs. Ez adódik abból is, hogy ma nincs olyan szponzor, mint amilyen annak idején volt Székely Laci bácsi és a Vasipari, ami több sportolót foglalkoztatot. Jó lenne, ha ma is lennének olyan cégek, akik azzal tudnák támogatni a helyi focit, a helyi focistákat, hogy alkalmazzák őket, természetesen úgy, hogy azok munkájára szüksége van. Úgy néz ki, hogy mostanában a kormányzat részéről is van ennek elősegítésére szándék, csak még kidolgozatlanok annak a részletei. Jelenleg Szarvas Város Önkormányzata a legnagyobb támogatója a csapatnak, de valamennyi bevétele van a jegy- és bérleteladásokból is.

Az elnökség megválasztása előtt Rejtő József megköszönte Farkas Endrének, hogy a második csapatot megszervezte, szponzorálja és a vállain viszi, amire az első csapat építhet, mintegy bázisra támaszkodhat sérülések esetén.

Miután a bográcsban már készközeli állapotban volt az őz pörkölt, Rejtő József arra kérte a hozzászólókat, hogy röviden tegyék meg észrevételeiket, mert nem szeretné, ha szétfőne a vacsora. Mint kiderült, nem volt alaptalan a kérése.

Az utolsó napirendi pont az elnökség megválasztása volt, aminek során nyílt és egyhangú szavazással Rejtő Józsefet választották meg ismét a vezetésre, valamint Klenk Józsefet, Kugyela Zsoltot, ifjabb Bencze Sándort és Klimaj Zoltánt elnökségi tagoknak.

A szokásos évzárót a várva-várt őzpörkölt zárta, ami nem főtt szét, és nagyon finom volt.

Vélemény, hozzászólás?

110617gajdos

Helyzet van!

110619borasz

A munkám a hobbim, s az életem