in

Est a víz felett

110628straub

110628straubStraub Dezső Szarvasra költözött. A Jászai Mari-díjas színész, komikus és  Bányai Ágota színésznő volt a vendége Besenczy Zoltán alpolgármesternek a “Vers a víz felett” című felolvasóest-sorozat második előadásának, amit estéről estére megtartanak ezentúl minden nap más és más házigazdával és felolvasóval. Nem is előadás volt ez igazából, hanem inkább egy találkozó, amin az ember kényelmes ruhában, párját ritkító kellemes környezetben táplálhatja a szellemet, miközben nézi a naplemente színváltozásait a Körös tükrén. Az est igazi meglepetése azonban nem a két színész volt, akik teljesítették a feléjük irányuló elvárást, hanem Besenczy Zoltán alpolgármester.

Most, hogy a Víziszínpadunkból a Békés Megyei Jókai Színház vezénylete mellett egyből Vízi Színház is lett, új kulturális centrum jött létre a Körös partján, ahol minden este történik valami, mindig hoz valamit a víz. Ez is a mottója az egész nyáron át tartó sorozatnak, “itt mindig történik valami”. Valami kulturális, ahol színészek, ismert emberek válogatnak kedvenc verseikből, prózáikból, a szarvasiak, esetleg az erre tévedő turisták leülhetnek, és belehallgatnak vagy esetleg végighallgatják a színészek versválogatását.

Az első estén Babák Mihály polgármester lett volna a házigazda, de szerencsére elszólították az államügyek. A beugró Besenczy Zoltán megpróbálta pótolni sziporkázó polgármesterünket, és sikerült. Legalábbis a humor frontján. Alpolgármesterünk, akit akik huzamosabb ideje ismerünk, tudjuk, hogy a Jóisten finom humorérzékkel is megáldotta, a nagyközönségnek is engedte megismerni ezt az oldalát, és tökéletes házigazdája volt a komikus Straub Dezsőnek.

Vélemény, hozzászólás?

110627ecseri

Egy letűnt kor ragyogása

110628lampa

Újabb lámpa a főutcán