in

Újabb lámpa a főutcán

110628lampa

110628lampaDecemberre vártuk, de félévnyi kegyelmet kaptunk, és csak tegnap teljesedett be az, hogy a Szabadság és Deák utcák sarkán forgalmat irányít a lámpa. Már aki hagyja magát irányítani, mert sokan még megszokásból közlekednek, mint ahogy az az autós is, aki a Deákon érkezve belehajtott a pirosba, át a gyalogátkelőn, megállt a kereszteződés előtt, megvárta, míg egy autónyi rés adódik a zöld jelzés alatt haladók között, és besorolt. Az sem zavarta, hogy a másik sorban a zebra előtt állt már autó, és ebben a helyzetben ő is köteles lett volna megállni, mintha stop tábla lett volna kitéve a másik autó orránál.

Nagy Sándor útügyi referens a newjságon keresztül is felhívja a lakosság figyelmét a megváltozott forgalmi rendre, ahol a jelzőlámpa működése a következőképpen engedi a forgalmat:

1. fázis: 44-es úton az egyenes és jobbra kanyarodók részére van szabad jelzés

2. fázis: a 44-es útról a balra kanyarodás engedélyezett

3. fázis: Telezöld! A kanyarodási szabályoknak megfelelően kell közlekedni Szabad jelzése van a Deák utcából egyenesen, jobbra és balra közlekedőknek, valamint a Szabadság 13. melletti útról kihajtóknak egyenesen és jobbra. A Szabadság u. 13. melletti útról balra kanyarodni tilos! Ha véletlenül valakinek a Szabadság u. 13. mögött van garázsa, és mondjuk a Szabadság u. 12-ben lakik, akkor csak kerülővel tud reggel a háza elé állni. A szakorvosi rendelők kapubejárója nem szabályozott. Innen az elsőbbségi szabályok betartásával lehet kihajtani.

Nagy Sándor Útügyi referens tisztelettel kéri a lakosságot, hogy a jelzőlámpa és a jelzőtáblák jelzéseire különös tekintettel közlekedjenek.

Vélemény, hozzászólás?

110628straub

Est a víz felett

110628vizipisztoly

Vízipisztollyal a Fő téren