in

Ezüst Spanyolországból

110725foci

110725fociA majdnem két évtizedes hagyományoknak megfelelően idén is meghívást kaptak a Szarvasi fiatal labdarúgók a spanyolországi Bellpuig-ban megrendezett nemzetközi tornára, melyen nagy örömmel vettek részt.

A XVII. „Vila de Bellpuig”nemzetközi futball utánpótlás tornát több korosztály számára 2011. június 24-26 között rendezték meg.

Szarvasról  a 2000/2001-es születésű korosztály került nevezésre az alábbi összetételben:

Csapatunk: Borbély Dávid, Hajduch Dávid, Szebegyinszki Robin, Domján Balázs, Ruzsinszki Viktor, Mojzsis Martin, Rohony Márk, Pásztor Máté, Medvegy Ákos, Styecz Bence, Zvara Levente
Edző: Bencsik János
Kísérő szülők: Mojzsis Zoltán, Styeczné Tusjak Márta, Juhos Eszter

Korosztályunkban az alábbi csapatok szerepeltek:
„A” csoport: EF Bellpuig „A”, EF Cervera, EF Tarrega, UE Bordeta
„B” csoport: EF Bellpuig „B”, EF Urgell, CFJ Mollerussa, SZARVAS

A távoli helyszínre focistáink két és fél napos vidám, de fárasztó autóbuszos utazás után jutottak el. Az igazi és szívből jövő vendégvárás már az esti megérkezéskor fantasztikus élménnyel lepte meg az érkezőket. A buszt a helyi fiatalok és szüleik ujjongva fogadták, mely az érkezőknek és talán ott még a változatlanul élő sportbarátságnak és sportszeretetnek tudható be. A gyerekek (döntően focista) családoknál kerültek elhelyezésre, és további napokon is élvezték a néha csak királyoknak kijáró szintű törődést és kiszolgálást.

Lehet hogy ebben a helyiek taktikai fogása is benne volt, de a késői lepihenés (mely helyi, égövi szokásokból is fakad) nem zavarta meg fiainkat a másnap induló mérkőzések során.

Torna eseményei:
A csapatok 5+1 felállásban játszottak 20 perces mérkőzésidővel

Csoportmérkőzések (június 24. péntek):

1, CFJ Mollerussa-Szarvas 0-2
Góllövők: Pásztor M., Borbély D.
A kitűnő erőben lévő és jókedvű fiúk fejben otthon, maguk mögött hagyták a szokásos „első meccs átkát”. Erre a legjobb receptet, a már első percben megszerzett vezető gólt alkalmazták. A késő délelőtt folyó meccsen még a későbbiekben jellemző forróság sem volt jelen. Az ifjak végig igazi jókedvű örömFUTBALL-t játszottak, meggyőző fölényünkkel az ellenfél nem tudott mit kezdeni. A sok kimarad helyzet után a második játékrészben is betaláltunk, mely végleg eldöntötte az eredményt.

2, EF Ugell-Szarvas 0-0
A fantasztikus kezdés után kicsit talán elbizakodva az első meccs vehemenciájával és lendületével kezdtük a meccset, de a déli forróság hamar megfogta a csapatot, mely a lelket is gyorsan bágyasztotta. Végig fölényben játszottunk, de a góllövés sajnos a folyamatos cserék ellenére sem sikerült.

Ennek fényében a jó eredmény érdekében az utolsó csoportmeccsen győzni kell !

3, EF Bellpuig „B”-Szarvas 0-4
Góllövők: Pásztor M. (3), Szebegyinszki R.
A feladat sohasem könnyű a hazai csapat ellen, még ha az „B” kód alatt fut is. Az időjárás hozta az ilyenkor megszokott formáját. Árnyékban 40 °C. Fázósak előnyben.

Mindezek után vagy nem mondták a focistáknak a fenti információkat, vagy nem vettek róla tudomást de ismét KIVÁLÓ JÁTÉK-kal, nagyon meggyőzően lefocizták az ellenfelet. Nagyon egyenletes és jó focival vívták ki a közönség és szurkolóink elismerését.

Az eredmények ismeretében nem meglepő, de csoportelsőként, veretlenül jutottunk a döntőbe, mely egy nap pihenő után vasárnap következett.

Döntő (június 26. vasárnap):

Focistáink nagy lehetőség előtt álltak. A döntőben bebizonyíthatják maguknak hogy tudásukat meg tudják mutatni idegenben és döntő helyzetben is, valamint hogy a Spanyolországban jó hírű (Puskás, Kubala…), magyar focinak nem csak múltja, hanem időnként bíztató jelene is van.

A döntőt az „A” csoportot szintén magabiztosan megnyerő EF Cervera csapatával fogjuk játszani.

A mérkőzés 2×15 perc játékidővel zajlott.

EF Cervera-Szarvas 1-1 (0-1)
Gól: Styecz B.
A mérkőzést az esti órákban rendezték, de a hőség (ismét 40 °C felett) szinte elviselhetetlen volt még ekkor is. Ezt megszokni nem lehet, ide születni kell. A fiúk újult lelkesedéssel kezdték a játékot, az intenzitás felnőtt meccseket megszégyenítő volt. Tettünk róla hogy az ellenfél ne csak a meleg miatt izzadjon. Ennek eredményeképpen meg is szereztük a vezetést az első játékrész közepén. A Cervera együttese nem adta fel, nagyon keményen hajtós lett a meccs. A félidő vége előtt egy kapu előtti keveredésből amikor a kapus kiejtette a labdát a kezéből szemfülesen Styecz B. megszerezte második gólunkat is. Nem sokáig örülhettünk, mert a bírók érvénytelenítették a találatot kapustámadásra hivatkozva. Az ítélet teljesen megalapozatlan volt !  Ez a momentum döntő volt. A fiúk kicsit megtörtek, de félidőt kihúztuk változatlan eredménnyel.

A második félidőre a gárda összeszedte magát és óriási bizonyítási vágytól fűtve az igazságtalan ítélet miatt, ismét mintaszerű játékot produkált. De itt már kicsit érződött a hőség miatti fáradság is, és az ellenfél játéka is igazi focit mutatott. Ezek miatt a Cervera megszerezte az egyenlítő gól a félidő közepén. A lefújásig hiába gyötörték egymást a csapatok nem sikerült döntésre vinni a mérkőzést.

Mivel győztes csak egy lehetett, a mindig igazságtalan büntetőrúgásokra került sor.

Sajnos itt megremegett a lábunk és alulmaradtunk.

Végeredmény:
1, EF Cervera
2, Szarvas
3, CFJ Mollerussa

A második helyet az előzmények és lehetőségek után csalódásként élték meg fiaink, de szerencsére csak néhány óráig.

A nézőközönség és ellenfelek is éreztették hogy nincs miért szégyenkeznie csapatunknak a pályán mutatottak alapján, melyet az edző is kihangsúlyozott a meccs után értékelésben. A látott játék a szezon legjobbja és legegyenletesebbje volt, mely olyan fociban komoly színvonalon álló spanyol mércében is megállta a helyét.

A csapatból nem lehet külön kiemelni sem posztokat, sem játékosokat mert mindenki egy CSAPAT-ként kimagaslót nyújtott. Veretlenül lettünk másodikak ezen a tornán, lőttünk 7 gólt, és csak a döntőben kaptunk egyet.

Külön köszönetet mondunk mindazoknak akik lehetővé tették a csapat tornán való elindulását és részvételét.

Gyermekeink talán egy meghatározó élménnyel lettek gazdagabbak, melyből táplálkozhatnak a későbbiekben is, mikor erre szükségük van kevésbé vidám vagy eredményes focista pillanataikban. Nem utolsó sorban talán sikerült a magyar sport és futball jó hírét ismét öregbíteni fiainknak.

Magyarországot további két csapat képviselte egyéb korosztályokban:

– Szolnok 1999-es születésűek, 3. helyezés (8 csapatból)
– Szolnok-Lajosmizse vegyes csapat 1997-98-as születésűek, 7. helyezés (8 csapatból)

Hazafelé úton mint minden igazi focihívő, focistáink meglátogatták a Barcelona stadionját, foci-szentélyét, mely reméljük további motivációt ad sportáguk lelkes folytatásához.

E cikk megírásához a pontos történések dokumentálásával döntően hozzájárult Mojzsis Zoltán, a fényképeket Mojzsis apuka és Juhos Eszter készítette. Nagyon szépen köszönjük.

Hajrá Fiúk, Hajrá Szarvas !!!

Vélemény, hozzászólás?

110725nora

Kiszolgáltatott

110727nyugdijasok

Nyugdíjasok a Tátrában