in

A legszebb nap az életedben

110731eskuvo

110731eskuvoÚgy vettem észre, hogy az utóbbi időben újra divattá vált megházasodni. Lehet, hogy azért tűnik fel most ez nekem, mert nyár van, és azért tudjuk, hogy ez az évszak az egyik legkedveltebb esküvő szervezésére. Ez nem csak azért van így, mert a mennyasszonyi ruhát ilyenkor jobb viselni, mint télen, hanem talán azért is, mert úgy gondoljuk az idő ilyenkor kiszámíthatóbb, mint máskor. Bár mostanság ez nem így van!

Régen voltam már lagziba, valahogy a mi korosztályunk húzza-halassza ezt a dolgot, s már kezdenek a fiatalok megelőzni minket. A barátaink közül is sokan a lagzizás helyett az együttélést választják. Na de majd eljön a mi időnk is egyszer!!

Egy igazán jó, s tökéletes nap megszervezéséhez elengedhetetlen az, hogy megfelelő keret álljon rendelkezésre, de most nem igazán szeretnék arról írni, hogy mire, mennyi kell, hiszen tudjuk, hogy mindenért fizetni kell. Az fontosabb számomra, hogy aki úgy dönt, hogy megházasodik és lagzit csinál, s pénzt áldoz rá, annak olyan legyen az a nap, amilyet igazán szeretett volna. Ezt azért fontos így megjegyezni, mert régen szokás volt, hogy a szülők döntötték el, hogy a rokonság mely része vegyen részt, „mert ők is meghívtak 10 éve” alapon, s nem biztos, hogy a házasulandó pár szívesen hagyott le egy-két barátot a listáról azért, hogy a 10 éve nem látott távoli rokon még elférjen.

Ezt a régi szokást figyelembe véve az unokatesóm a lagzijuk rendezésénél csak azokat hívta meg a párjával, akik számukra fontosak voltak, s azokat a rokonokat, akik közeli hozzátartozók, vagy távolabbiak, de tartják a kapcsolatot. S így olyan társaság gyűlt össze, aki előtt nem kellett tenni a szépet, nem kellett attól félni, hogy kibeszélik, hogy milyenek lettek. Mert ugye vannak olyanok, akik kimondottan szeretik úgy „kifilézni” az embert. Na de ha rajtunk múlik ilyen ember kevés lesz a lagziban ☺.

Nagyon pozitív élményem volt egy esküvő kapcsán mostanság. S rájöttem, hogy mi is az, ami kell ahhoz, hogy tényleg a filmekben is emlegetett legszebb nap legyen ez az életünkben. Elárulom, hogy tapasztalatom szerint nem a pénzről szól az egész, hanem a szerelemről, s a szeretetről. Arról, hogy ha úgy döntesz, hogy megházasodsz, olyat válassz párodul, akit tényleg igazán szeretsz, mert akkor tényleg a házasságkötés percében is őszintén válaszolsz a feltett kérdésekre, s nem hazugságokra építed a jövőt, illetve arra, hogy az előbb említettek szerint olyanok vegyenek körül téged a legfontosabb pillanatokban, akik szeretnek, támogatnak.

A szervezés részleteibe pedig nem érdemes igazán elmerülni, hiszen pár dísz az asztalra, 1-2 virággal megspékelve, finom ételek, ami jó szokáshoz híven húsleves, pörkölt, sült, torta, de dönthetsz másképp is! Elengedhetetlen a folyadék bevitelhez a megfelelő mennyiségű ital is, ami az üdítőktől kezdve, a sörökön át a pálinkáig mindent magába foglal, mert ugye van, aki számára elengedhetetlen a jó hangulathoz, a merevség feloldásához egy kis itóka. S egy jó zenész, aki azért igazán gondoskodni tud a jó hangulatról. S ha mindezek megvannak, nagy gond már nem lehet. Az már csak hab a tortán, ha a barátok is gondoskodnak valami meglepiről, hogy fokozzák a hangulatot.

Az biztos, hogy aki úgy dönt, hogy megházasodik, s szerelemből teszi ezt, s tényleg nem görcsösen ragaszkodik a lagzi szervezésében a szokások, „kötelező” elemek megtartásához, bár ugye kinek, hogy tetszik, az jól fogja érezni magát, s amilyen boldogan tölti első estéjét gyűrűvel az ujján, olyan boldog lesz a további közös életben is, ez tuti! Sok boldogságot!

Teemy

Vélemény, hozzászólás?

110730kutya

Nevem Mega. Elvesztem! Keresem az otthonom!

110731nono

Országos bajnoki pontok