in

Szarvas, Békés megye, élmény

110806elmeny

110806elmenyAz internet világában nem éri meg drága pénzért prospektust nyomtatni, mondta Babák Mihály polgármester az m1 hétfői összeállításában, amiben az ország legjobb állását elnyert fiatal párnak, Tóth Erikának és Kerekes Áronnak, valamint a gasztroblogger Denisz kutyának az első napjáról szólt. Polgármesterünk köztudottan nem egy internetguru, de az m1 hírszerkesztőjétől azért elvárnánk, hogy ha nem biztos valamiben, üsse be a googléba bizonytalanságának tárgyát. Történt ugyanis, hogy a hétfői híradóba csúszott néhány kilométernyi baki, ugyanis a felvezető szöveget mondó riporter Csongrád megyéhez csatolta Szarvast. Szerencsére a következő riportban Novodomszky Éva szólalt meg, aki egészen pontosan tudta, hogy az álom állást Békés megyében hirdették meg, ott, ahol született.

Az elmúlt néhány nap alatt élményellenőreink beilleszkedtek a szarvasi közegbe, olyannyira, hogy mára szinte mindenki nevükön szólítja őket.

Szerdán a rádióhallgatók futhattak velük össze az éterben, de folyamatos mozgásuk során szinte bárhol felbukkanhatnak ellenőrzésre. Programokkal zsúfolt napjaik után péntek este a Galéria Grillben csíptük el őket. Ahogy Áron elmondta, nátha gyötri, és nagy nyilvánosság előtt tett egy felelőtlen megjegyzést, mégpedig, hogy egy jó szabolcsi szilvából készül pálinka meggyógyítaná. Na, erre többen felvették a kesztyűt a hazai színek viselői közül, aminek a vége egy amatőr pálinkaminősítő verseny lett.

A sebtében összehívott válságstáb a galéria teraszán ült össze. Legalább tíz pálinka várt a sorsára a többévestől a néhány naposig. A végén utcahosszal egy kopasz profi fotós 2004-es barackja verte el a mezőny többi szereplőjét. A második a Galéria Grill gazdájának, Galát Krisztiánnak a szilvája, a harmadikon a vendégek szabolcsi szilvája végzett.

Hab volt a minősítés tetején, hogy az Ildikó cukrászdás Varró Zoltán bemutatta az év tortájának, a sárgabarackos kölestortának a prototípusát, ami szeptembertől kapható lesz az üzletükben. Érdemes megkóstolni, nem véletlenül lett 2011 tortája.

Vélemény, hozzászólás?

110805mikulas

Mindjárt itt a karácsony!

110807szor

Szőrösen vagy szőr nélkül?