in

Autó vagy motor?

110812auto

110812autoBizonyára nem csak nekem tűnt fel az, hogy manapság az autók mellett nagyobb számban jelentek meg a motorok. Ez talán adódhat abból is, hogy az embereknek nincs annyi pénzük, s az autó helyett egy motort választanak. Most természetesen nem arról beszélek, amikor valaki 1-2 autó mellé bevállal egy nagyobb testű motort is, ami természetesen nem a pár százezres tételt üti meg, hanem azokról, aki a száguldás szerelmesei, s egy motorra futotta a kasszából.

Nagyon sok és változatos kétkerekűvel találkozhatunk az utakon. Ki-ki a chopper jellegűt, a terepre valót, vagy a sport motort szereti, s választja, de bizonyára kívülállóként mindenki rá tudna bökni valamelyikre, amelyik az ő szívéhez is közel áll. Az autókkal is így vagyunk, van aki a családi autót, van aki a terepre valót, s van aki a sport autót szereti. Én magamat inkább autópártinak tartom, de nem vagyok rosszban a motorokkal sem.

Azt, hogy melyik mellett maradjunk, más-más érvek dönthetnek, s nagyon másképp gondolkozik az, aki motort választ autó helyett. Aki a négykerekű mellett teszi le a voksát, az általában a kényelemre, s az időjárás viszontagságaival szembeni előnyre hívja fel a figyelmet, míg a motoros nem bánja igazából a kényelmetlenséget, sem az időjárás problémáit, (ezt mutatja az öltözet is, melyet hidegben, melegben a biztonságuk érdekében viselnek), csak a szabadság érzetet, s az adrenalin löketet szeretnék folyamatosan megélni a motorozással.

Hallottam már azt a mondást, hogy „Minden motoros kicsit őrült!, s ezzel egyet is értek, hiszen vállalják a kényelmetlen ruhát, az ázást-fázást vagy éppen a forróságot, a téli gyaloglást, akkor azért van abban a mondásban valami, hisz ehelyett sok esetben választhattak volna egy autót is, de valamit valamiért.

A legfontosabb az az, hogy bárki, bármilyen járművel indul el, s közlekedik az utakon, sohasem feledkezhet meg arról, hogy mások is közlekednek, s mindenféle típusú vezetésnek meg van a maga helye, ez alatt azt érzem, hogy ne száguldozzunk, ott ahol laknak, s városon belül 100 felett, ezt gyakoroljuk inkább pályán, vagy a városon kívül. A Kreszben nem azért találták ki a szabályokat, hogy mindig vétenünk kell, hiszen mi lenne, ha mindenki mindig vétene?! Figyeljünk oda, hogy azért, mert mi nagy királyok, s k…a jók vagyunk, attól közlekedni normálisan is lehet, s mások életét senkinek nincs joga veszélybe sodorni.

Szóval, hogy autó vagy motor? Ki-ki vérmérséklete, pénztárcája, vágya alapján úgyis maga dönt, s szereti azt amit választ.

Amúgy jó, hogy ezek a gépek nem tudnak maguk dönteni, mint például lovagláskor a lovak, mert biztosan volna 1-2 motor, aki lehajítaná a gazdáját, s egy két autó is, aki kidobná azt, aki nem jól dönt, s nem megfelelően közlekedik. Szívesen megnézném, hogy milyen arcot vágnának a tulajdonosok, amikor ez történne ☺!!

Teemy

Vélemény, hozzászólás?

110812vers

Versturizmus

110814ezust

Ezüstös kiállítás