in

Erős volt a makói hagyma

110821foci

A Szarvasi FC megkezdte szereplését az NBIII Alföld csoport 2011-12-es kiírásában.

110821fociA kék-fehérek a tavaly még másodosztályú Makói FC gárdáját fogadták. Nemzeti ünnepünkön 400 néző előtt Somogyi mesternek nem volt nehéz dolga, hogyan állítsa ki a csapatát. Persze ez képletesen értendő, hiszen különböző okok miatt nem kevesebb, mint tíz játékosára nem számíthatott a szakvezető, így a vadonatúj fehér szerelésben pályára lépő hazai csapat így állt fel: Szabó-Csellár, Pákozdi, Petykó, Kristóf-Klimaj, Bakró, Mike, Nagy-Somogyi, Furár. Bár a Makó csapatából sokan távoztak a nyáron, így is hét NB-2-es játékos lépett pályára a zöldeknél. Külön pikantériát adott a meccsnek, hogy a vendégeknél Bány Tamás volt a játékos-edző, akinek tavaly elévülhetetlen érdemei voltak abban, hogy a Szarvas megőrizze harmadosztályú tagságát.

A hazai csapat lépett fel támadólag, a középpályások próbálták megjátszani a fürge Furárt, és a rutinos Somogyit.

Nagy és Bakró is távoli lövésekkel próbálkozott, de sajnos gól nem született ezekből. Aztán félóra játék után, egy szöglet után röviden fejeltek ki a labdát szarvasi védők, amely Schreiber elé került, aki egy szép csel után ballal lőtt a szarvasi kapu bal sarkába.

Ám fiainknak ez nem szegte kedvét, támadtak rendületlenül, főleg Nagyon látszott, hogy kicsattan az erőtől. Ettől függetlenül vendégvezetéssel fordultak a csapatok.

A második félidőben a Makó tartotta az eredményt, színészkedéssel, időhúzással borzolták a hazai szurkolók idegeit. Egy gyors ellentámadás után-lesgyanús helyzetben -Schreiber kapott labdát majd elfektette védőjét és Szabó kapust, és szépen lőtt a bal sarokba 0-2. Eldőlni látszott a meccs, de a Szarvas nem adta fel. Furár és Somogyi került nagy helyzetbe, majd Csellár lőtt hatalmas kapufát. Pár perccel a vége előtt egy beívelt szabadrúgásra, Petykó ugrott fel jó ütemben, fejese a bal felső sarokban kötött ki. Minden egy lapra feltéve rohamoztak a hazaiak az egyenlítésért, de a rutinos Halász kapus vezérletével a Makó megőrizte minimális előnyét.

A Szarvasból kiemelhető Szabó, Nagy és Bakró játéka.

Nyilatkozatok:

Somogyi János vezetőedző Szarvasi FC:

-Csapatra való játékosom hiányzott különböző okok miatt. Megvoltak a helyzeteink, az egy pontra rászolgáltunk volna. A második makói gól lesből született, egyszerűen nem értem mi a bajuk a bíróknak velünk.

Bány Tamás játékosedző Makói FC:

-Elég vegyes érzésekkel érkeztem Szarvasra, hiszen nemrég még itt fociztam. Nyögvenyelősen sikerült egy nagyon jó Szarvast legyőznünk.

Szabó Balázs kapus Szarvasi FC:

-Küzdelmes meccset játszottunk, de nem volt szerencsénk. Sajnálom a bekapott két gólt, de remélem legközelebb már tudunk nyerni.

A mérkőzés után a fiúk szomorúan ültek az öltözőben. Rejtő József  elnök próbált beléjük lelket önteni. Hiszen bár vereséggel kezdtünk, szégyenkezésre nincs ok. A csapat jó hozzáállással, nagy alázattal játszott. Ennek meglesz az eredménye, remélhetőleg már a jövő héten, amikor is Szegedre utazunk.

Gunda Atilla

{jomcomment}

Vélemény, hozzászólás?

110821villon

Egy este Villonnal

110822unnep

Így ünnepeltünk 2011-ben