in

Úszva ünnepeltek

110824uszas

110824uszas130-nál is többen vágtak neki a Szent István Napi Körös Távúszó Vesrseny 1000 vagy 2000 méteres távjának, ami egyben az olipiai ötpróba sorozatnak is a része volt. A rajt és a cél ezúttal a Polgármesteri Hivatal üdülője volt. Aki látta, hogy milyen engedélyek szükségesek a verseny megtartásához, kalapját emelte a rendezők előtt, mert a WB óta számtalan teljesen ésszerűnek tűnő engedély mellett érthetetlen szabályokat is be kell tartani, ill. betartatni pl. a jelen esetben a verseny alatt a Körös verseny által érintett szakaszán csónakkal közlekedőkkel, ami már a lehetetlen határát súrolja.

Ennek ellenére a rendezőknek sikerült minden engedélyt beszerezniük, így szombaton 10 óra után elrajtolhatott a mezőny. A két távra korra és nemre történő differenciálással lettek besorolva a jelentkezők. A fiatalabbak és az idősebbek 1000-et, az aktív korúak 2000-et úsztak. Történtek félreértések is, ill. tisztességtelen előnyszerzésre is volt példa a nők versenyében. A gyerekek közül tévedésből többen a 2000-et úszókkal indultak el. Őket ki kellett zárni a versenyből, mert érkezésük nem volt mérhető az öt perccel később rajtoló társaikkal, mivel a befutás sorrendje számított. A hölgyeknél az egyik kategóriában elsőként befutó, valószínűleg a közfelháborodásra való tekintettel, nem is jelent meg a díjátadón, ami azt a véleményt erősíti, hogy neki viszont vaj volt a füle mögött.

Dobogón a következő szarvasi indulók végeztek:

1. hely: Ganyecz Zalán (10 éves korig 1000 m), Dr. Hanyecz Katalin (40-49 éves kor)

2. hely: Medvegy István (40-49 éves kor), Klenk Józsefné (65-69 éves kor)

3. hely: Balázs Tibor (31-39 éves kor), Dr. Darida András (55-59 éves kor), Kozma Mihály (60-64 éves kor)

Sajnos a Dr. Réthy Vilmosról, a Janurik Györgyről, a Klenk Gusztávról és a Simonné Szolosi Magdolnáról elnevezett emlékszámok különdíjai közül egyet sem vihetett haza szarvasi. Talán jövőre!

What do you think?

Vélemény, hozzászólás?

110823nora

A felfedezés öröme

110825est

Beesteledett a víz felett