in

Kész cirkusz

110826cirkusz

110826cirkuszNem mindennapi látványban lehetett része annak a félháznyi érdeklődőnek, akik kilátogattak a Víziszínpadra pénteken este. A deszkákon a IX. Magyar Zsonglőrtalálkozó résztvevői tartottak cirkuszi bemutatót. Nem egy beszédes szakma, de a beszéd hiányát nagyon jó zenékkel pótolták. Néhány fellépő az akrobatikát ötvözte a pantomimmel, így náluk ha a hang hiányzott is, a Marcel Marceau féle testbeszéd mesélt a száj helyett.

A legfiatalabb fellépő alig 10 éves, de nagyon bátran pörgött, mászott a köteleken, amit egy daru emelt a magasba. Gondolom a szülei ilyenkor behumják a szemüket. Rajta kívül volt, aki jojón mutatott trükköket, de elképesztő, hogy mit lehet egy labdával csinálni anélkül, hogy leesne a földre. Pontosabban leesett, ezzel megdöntve azt az elméletemet, hogy ezt én is tudnám, mert tutira oda van ragasztva a laszti a hölgy fejéhez. Nem volt, csak fittyet hányt a gravitációra. Rajtuk kívül karikás, botos bemutatókat láthatott a nagyérdemű, de a férfiak valószínűleg az erőemelőt helyettesítették volna legszívesebben, aki hivatalból emelgetett egy nagyon csinos lányt. Akik elirigyelték tőle a feladatot, nos, ők holnap valószínűleg találkozni fognak egymással az ambulancián.

A nézők kaptak egy kis ízelítőt a szombat esti tűzzsonglőr előadásból is. A bemutatót látva kér lenne otthon maradni ezen az estén.

Vélemény, hozzászólás?

110826ujtemplomi

Gyermekdélutánok az újtemplomi kertben

110828szulo

Szabadon