in

Szunnyadó tehetségeket keresnek

110908vpmk

110908vpmkIgazán sikeresnek mondható az a program, amiben 710 fő vett részt egy 20000 főnyi közösségből. Ilyen volt az a Vajda Péter Művelődési Központ munkatársai szervezésében a “Tehetséggondozás és művészi kreativitás fejlesztése a kulturális örökség jegyében Szarvason és környékén” című foglalkozássorozat, aminek zárórendezvényét augusztus utolsó napjaiban tartottak az intézmény Kamaratermében.

A projektben részt vett az összes szarvasi, valamint a csabacsűdi általános iskola. Azon túl, hogy a rendezvények elsődleges célja, ahogy a zárókonferencián fogalmaztak, a szunnyadó tehetségek felkarolása volt, a pedagógusok abbéli szenzitivitásának a fejlesztése is fontos mellékterméke lett, amivel a jövőben ki tudják választani és fel tudják karolni azokat az általános iskolai tanulókat, akik valamilyen művészeti ágban jelet adnak, legyen az a legapróbb megvillanás.

Babák Mihály polgármester nem először adott hangot annak a véleményének, hogy minden gyereket a saját plafonjára kell felhozni, és ezt most ne kifejezetten erre a programra értette, mert ahogy mondta, nem feltétlenül művészekké nevelés a cél, mert abból nem könnyű megélni, hanem az életet érteni és élvezni tudó embereket nevelni.

Ahogy azt a projekt menedzsere, Juhász Attila elmondta, a program során 43 szakkörön vett részt a korábban említett 710 óvodás, iskolás és pedagógus. A zárókonferencián megszólaltak azok a szakértők, művészeti vezetők, akik a projekt során részt vettek a programok kialakításában, lebonyolításában.

Vélemény, hozzászólás?

110907disputa

Disputatábor Szarvason

110908roma

Közös roma nappali