in

Mi van az út végén?

110908chovan

110908chovanSzeptember eleje van, így elkerülhetetlenül megnyitották a tanévet Chován Kálmán Művészeti Alapiskolában is. A nyarat az egyik drámás hallgató, Horváth Edit siratta el, majd az iskola igazgatója, Brachna Irén köszöntötte a nebulókat. Elmondta, hogy csakúgy, mint a korábbi években, az idén is 520 fő körül alakul a létszám… ha az a mintegy 100 gyerek is beiratkozik, aki elfelejtette leadni jelentkezési lapját. A szakok olyannyira telítettek, hogy már csak a csoportos képzésekre van néhány betölthető hely.

Jó reklám volt az iskolának, hogy a Víziszínpad Vers a víz felett felolvasóest-sorozaton sokszor kaptak szereplési lehetőséget, de sok hallgatójuk szerepelt a Tessedik című darabban is.

Csakúgy, mint a hallgatók között, a tanári karban is mindig vannak apróbb változások. Az idén két tanárnő is anyai örömök elé néz hamarosan, így gordonka tanszakon Csontos Péter, a zongoristáknál Gaál Csaba lesz az új tanerő.

A fenntartó részéről Csasztvan András kérte a szülőket, hogy segítsék gyermekeiket végig azon az úton, amin elindultak zenei tanulmányaik kezdetén, ne hagyják félbe azt, mert akkor soha sem fogják megtudni, mi van az út végén.

Az évnyitó a néptáncosok rövid bemutatójával és az órabeosztásokkal ért véget.

Vélemény, hozzászólás?

110908roma

Közös roma nappali

110910szilvanap

Első koccintás