in

Szilva vigadtunk

110911szilvanap

110911szilvanapHosszú nap áll a Szilvanapot intenzíven látogatók mögött. Látnivalókban szombaton sem volt hiány. Az erős péntek után a rendezvény-sorozaton résztvevő technikai stáb még csak szálingózott, mikor a napot már a Szilvanapi Korosztályos Sakkverseny  meg is nyitotta. A hazai és a Szilágysomlyóról érkezett csapathoz mezőkovácsháziak is csatlakoztak.

A sakkozók olyan korán keltek, hogy még a nap nyitó eseményét, a fúvósokat, a majoretteket és a gólyalábasokat is beelőzték, akik rövid vonulás után az Ótemplom előtti téren melegítették fel a a gyanúsan felhős ég felé tekingető közönséget, azoknak a felhőknek ugyanis nem kellett volna ott lenni a meteurológusok szerint. Meg a fesztiválozni akarók szerint sem.

A felhők szerencsére nem zavarták az előadásokat, de a sátrak alatt is menetrendszerint elkezdtek rotyogni az üstökben – néhol titkos receptek alapján – a ciberének vagy lekvárnak szánt alapanyagok.

A gyerekek örömére ismét itt volt az immár elmaradhatatlan Maszk bábszínház, de a nap folyamán ugyanitt fellépett Fluor Tomi is, aki a kicsit nagyobbakat hozta hisztérikus állapotba.

Az evangélikus negyedben felállított színpadon jól megfért egymással a benkások előadása az azt követő I. Evangélikus Erőemelő bajnoksággal, amin a ringszpíker szerepét a Bibliával a kezében Lázár Zsolt lelkész töltötte be. Az erős emberek, fiatalok és kicsit idősebbek, fiúk és egy lány több számban mérte össze erejét, és volt, hogy 280 kiló indult meg a gravitáció ellenében egyszerre. A múzeum előtt felállított fesztiválsátorban a Vajda Péter Intézmény diákjai tartottak bemutatót, amit a nap folyamán megismételtek a Körös partján álló sátorban is.

A második nap legizgalmasabb eseménye a pálinkaminősítés volt. Végigkísértük a zsűri kálváriájat az ihatatlan főzetek kóstolásától a bónusz kategóriáig, de ez majd megér egy misét még. Egy biztos. A kóstolások alatt mindkét véglet elfogyott a számozott üvegekből.

Koncertekben is bővelkedett a nap. Az est tagadhatatlan sztárjai az egyik zenei tehetségkutatón feltűnt és azóta menetelő, nagyon szerethető szentesi Fivérek együttes volt. A közönség szerette is őket. A Szent István Parkban felállított sátorban Rockbörze folyt, majd a napot az Apropó koncertje zárta.

Vélemény, hozzászólás?

110910szilvanap

Első koccintás

110911kovacskati

Levezetés Kovács Katival