in

Nyílik az anyaklub

111006cko

111006ckoAhogy a közelmúltban már beszámoltunk róla, a Szarvasi Fiatalok a Holnapért Egyesület anyáskodása mellett az American Jewish Joint Distribution Committee, az Open Society Foundations, a Cromo Alapítvány, valamint a Szarvas-Újtemplomi Evangélikus Egyházközség támogatásával anyaklubot szerveznek a hátrányos helyzetű, elsősorban roma származású nők megsegítésére. Az anyaklubok rendszere állítólag Bulgáriában már jól működik. Ennek tartották első rendezvényét, egy lakossági fórumot  vasárnap a Cigány Kisebbségi Önkormányzat Közösségi Házában, ami Jónás Jánosné a közönségnek is elmondta terveiket, céljaikat, majd a megjelenteket is meginterjúvolták, hogy mivel tudnának hozzájárulni a klub sikeréhez.

Az Anyaklubhoz az otthont a Szarvas-Újtemplomi Evangélikus Egyházközség nyújtja majd. A klubot pályázat keretében tudják elindítani. A 2-3 millió közötti elnyert összegből egy évig kell gazdálkodniuk, fenntartani a klubot, majd ha szerencséjük lesz, ez meghosszabbítható további egy évvel. A szarvasi egyesület 41 pályázat közül került be az első kör 10 legjobbjába, majd onnan a 4 nyertes közé.

A fórumot ételosztás követte, amire ismét eljött Illyés Gábor, aki korábban rendszeresen megfordult gulyáságyújával Szarvason, és aki az idén már 90000 kiosztott adag környékén jár.

Vélemény, hozzászólás?

111005rakasz

Rákász kékben

111006gesztenye

Virágzik a gesztenye