in

Hol van az emberi hülyeség határa?

111012penz

111012penzRendszeresen kapok a Rendőrségtől híreket, de a newjságon csak a Szarvas és közvetlen környékét érintőket szoktam megosztani az olvasókkal, de ez a tegnapi hír megér egy misét. Megyénkben történt, azaz még csak nem is a valamelyik távoli országban, amin csak legyintenénk, hogy jó-jó, még tévéjük sincs, csak hülye hagyományaik. Történt az februárban, hogy egy orosházi nő ellen feljelentést tett egy békéscsabai hölgy, mert átvágta rontáslevétel ügyében. 28 millióval!!!! A megkárosított hölgy újsághirdetés útján ismerkedett meg az orosházi nővel, aki vállalta, hogy leveszi a rontást a pénzről. Épeszű ember számára már ez a mondat érthetetlen. Higgyék el, nagy körültekintéssel másoltam be a hírből! Rontást levenni pénzről??? Mi az a rontás? Naja, és mi az a pénz??? 28 millió. Előttem van a Rendőrség sajtószóvivőjének az arca, ahogy a hírt megírja, miközben a könnyeit törölgeti.

A 28 millió átvétele négy részletben történt, még csak arra sem lehet hivatkozni, hogy egy rossz pillanatában elgyengült, és adta át, vagy esetleg erőszakosan léptek fel vele szemben. Miért kell ezzel közpénzen a Rendőrségnek foglalkozni? Az orosházi nőt meg kellene dicsérni, feltéve, hogy adott róla számlát – bár a rontáslevételnek nem találtam meg a számát a szolgáltatási jegyzékben – mert az államkassza legrosszabb esetben is úgy 3 milliónyival lett beljebb, mert ugye rontáslevételre, a négy békéscsabai kiszállástól eltekintve elég nehéz lehet költséget elszámolni.

 

Ezek után itt a teljes rendőrségi hír:

Sikkasztással gyanúsítják a jósnőt – vádemelést javasol a rendőrség a hódmezővásárhelyi nő ellen

Üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntett elkövetése miatt javasol vádemelést a Békéscsabai Rendőrkapitányság az ellen a nő ellen, aki a gyanú szerint rontáslevétel ígéretével több millió forintot csalt ki egy békéscsabai hölgytől. A megkárosított hölgy 2011 februárjában jelentkezett a rendőrségen és elmondta, hogy több részletben összesen 28 millió forintot adott át egy jósnőnek, akit egy újsághirdetésen keresztül ismert meg. A hirdetésben rontáslevételre vállalkozó, a pénz megtisztítását ígérő nővel összesen négyszer találkozott. Azért adott neki pénzt, mert megígérte, hogy a bankjegyeket egy szent helyre viszi, ahol azok megtisztulnak. Ha ez megtörtént, visszahozza és visszaadja a pénzt, de erre egyik alkalommal sem került sor. A hölgyet minden találkozáskor megnyugtatta, hogy az eddig elvitt pénze jó helyen van. Azt is mondogatta neki: érzi, hogy van még pénze, a rontást pedig csak úgy lehet levenni, ha a teljes összeget elviszi. Így sikerült rávennie a hölgyet arra, hogy újabb összegeket adjon át neki.

A nyomozás során kiderült, hogy a hódmezővásárhelyi gyanúsított a békéscsabai nőn kívül még többeket megkárosított. Egy kilencvenes éveiben járó békéscsabai bácsitól is hasonló módszerrel csalt ki több százezer forintot. Az idős férfi ügyén kívül még három hódmezővásárhelyi károsult ügyét is vizsgálta a Békéscsabai Rendőrkapitányság. Ők is a nő által feladott, rontáslevételről, szerelmi kötésről, fehér mágiáról szóló, sorselemzést ajánló újsághirdetésre jelentkeztek, majd személyes találkozások alkalmával adták át megtisztításra pénzüket, illetve arany ékszereiket.

A 38 éves hódmezővásárhelyi nőt üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntett elkövetésével gyanúsítja a Békéscsabai Rendőrkapitányság. A nyomozás a napokban lezárult, a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbítják a Békéscsabai Városi Ügyészségnek.

Vélemény, hozzászólás?

111011schirilla

Schirilla, a showfutó

111012szlovak

Családi nap a szlovák oviban