in

Ne boss fel!

111021button

Nem vagyok különösebben nagy F1 őrült, bár mióta Schumacher először visszavonult megnézem a futamokat. A családom azt mondja, hogy mindig a győzteseknek szurkolok, de ez nem igaz. Úriemberi voltáért kedvelem Buttont, hűvös visszafogottságáért Webbert, ill. Schumachert, aki miatt megutáltam a Forma 1-et, de ezt feledtette azzal, hogy visszavonulása után ő lett “a” Stig. Már aki tudja, miről beszélek. Nóra tudja, mert ő is szereti a másik három őrülttel együtt a Top Gearből.

De ez nem is róluk szól, hanem arról, hogy megint arculcsaptak minket. Orvul. Nem nagy dolog, megszoktuk már.

Így kezdődött. Az idei szezonban minden ország ahol futamot rendeztek saját overallt terveztethetett a McLaren csapat pilótáinak, amit a német boss cég meg is varratott nekik. A magyar futamon az edzéseket egy Kalmár István tervezte kalocsai mintás dresszben futhatta Button és Hamilton. Mindkét meklarensenek tetszett, mutogatták egymásnak a mintákat. Egyébként zseniális ötlet volt a tervezőtől, hogy egy igazán figyelemfelkeltő hungarikumot sütött el modern környezetben. Olyan volt, mint egy igazi Elvis-feldolgozás. A többi fantáziátlan ruha szinte megkülönböztethetetlen volt egymástól.

 

Történt az a közelmúltban, hogy a ruhagyártó óriás meghirdette, hogy azt az overallt varrják meg a meklarenes fiúknak az évadzáró brazil futamra, amelyikre a legtöbb szavazat érkezik. Beindult a magyar szavazógépezet és toronymagasan vezettünk és nyertünk, mikor a végén felfüggesztették a szavazást csalásra hivatkozva, és kisorsolták a németet. A német gyár kisorsolta a németek tervezte fantáziátlan ruhát. Bravó. Magyarázatként csak makognak, hogy csalás, meg hogy sok ip-címről jött több szavazat… Engedte a rendszer és a szabályzatban benne is volt, hogy “minden játékos bármennyiszer szavazhat bármelyik overallra”. Gyepes német szabók. Mert megtehetik. Megvehetnek minket méterre, mint egy vég vásznat.

(Fotó: Gáspár Gábor)

Vélemény, hozzászólás?

111021jobbik

Rosszkedvünk tele jön

111021idosek

Megvendégelték az időseket