in

Együtt emlékeztünk

111023unnep

111023unnepPártszimpátiától függetlenül, együtt emlékeztek a pártok képviselői és a polgárok a vasárnap délelőtt megtartott 56-os városi rendezvényen. A bizonytalan idő miatt a rendezők úgy döntöttek, hogy a Templomkert helyett a Vajda Péter Művelődési Központ színháztermében mutatják be ünnepi műsorukat.

A megemlékezők sorát Babák Mihály polgármester nyitotta, aki beszédét az emberek szabadságvágya köré építette fel. Egyetlen egy diktatúrának sem sikerült kiölnie az emberek szabadságvágyát, mondta, azok pedig akik az életüket adták érte, örökké velünk élnek, folytatta városunk első embere. Öt éve nem engedték meg, hogy szabadon emlékezzünk 56-ra, a karhatalmat vetették be a felvonulók, majd tüntetők ellen, és ízelítőt kaptunk a rendőrterrorból is.

Polgármesterünket Dankó Béla országgyűlési képviselő követte a színpadon, aki 56 eseményeit elevenítette fel. Az ünnepi műsort Brachna Irén chovános drámásai prezentálták. Ünnepi műsorról vagy jót, vagy semmit. Még a legunalmasabbra is azt szoktuk mondani, hogy szép volt, de ez a műsor ezen túl még élvezhetőre is sikerült.

A megemlékezés után a tömeg az 56-os emlékműhöz vonult, amin még látszanak a tavalyi vörös festékes támadás nyomai. Az idén is nagyon sok párt és civil szervezet nevében helyeztek el koszorút a fáklya tövénél.

Vélemény, hozzászólás?

111022foci

Megvillant a Szarvas

111024futas

Ötpróbás futók