in

Szezonzáró gombászás

111101gombaszas

111101gombaszasAz év utolsó rendezvényére, gombászásra invitálták a Körös-Maros Nemzeti Park munkatársai az érdeklődőket szombaton délelőtt. Érdeklődőből pedig nem volt hiány és akkor még csak remélni lehetett, hogy gombából sem. A park túravezetői ismételten Gaál Sándor gombaismereti szakértelmét vették igénybe a fogyasztható gombák felismeréséhez.

A Körösvölgyi Látogatóközpontban történt rövid eligazítást követően Tóth Judit vezetésével a tanösvényen indult a keresés. Az első eredmény rögtön a gyógynövényes kertben esett, ahol az áldozatban egy fogyasztásra alkalmatlan fagombát azonosított Gaál Sándor. Ezután a látogatók szétszóródva, ki-ki a saját szerencséjére bízva magát folytatta útját, hogy a végén közösen kiértékeljék az eredményt.

Sajnos a közelmúlt meglehetősen száraz időjárása nem kedvezett annak, hogy nagy zsákmánnyal térjenek haza a vendégek, de legalább egy frissítő sétában volt részük a ragyogó napsütésben, a kellemes őszi időben, ill. megismerkedhettek a Bolzák egyik örökségével, az Anna ligeti kastéllyal.

Vélemény, hozzászólás?

111101arboretum

Ragyogó színek a Pepi-kertben

111102szenior

Szeniorok mérkőztek a medencében