in

Egy férfi illata

111107old

111107oldValószínűleg nem csak nekem van elegem az elnőisedett férfiakból, hanem néhány kreatívosnak is. A minap éppen a tévét néztem kávézás közben és egy szikra pattant ki álmos fejemből, amikor egy férfidezodor reklám akart vásárlásra ösztönözni. Valójában a férfias szó gyakori használata ragadta meg a figyelmemet és csak utána jött a többi. De kezdjük az elejéről…

Adva van egy kisportolt, alaposan megmunkált külsejű, afro-amerikai férfi. Mutatósak a muszklijai, és persze azért ő a reklám főszereplője, mert a csajok szeretik a csokit… No comment! ☺

Gyakorlatilag az összes olyan sztereotípiát felvonultatják, amit egy nő az álompasiról tud felsorolni: udvarias (köszön), figyelmes (érdeklődik a hogylétünk felől), ért a barkácsoláshoz (összerak egy konyhát), vagy mondhatnám úgy is, hogy ügyes kezű, de ez már többet sejtet…, otthonosan mozog a konyhában (süt egy tortát), keresi az izgalmakat (leugrik a vízesésbe), vagány (motorozik), és persze jóképű, gyönyörű a teste és férfias az illata. Ahogy ezt így félig álmosan végig gondoltam, arra jutottam, hogy végre!!! Eljött a férfiak ideje a lányos pasik után! Komolyan bearanyozta a hajnalomat ez a felismerés, vagy rácsodálkozás: végre rájöttek arra, hogy akármilyen civilizáltak is vagyunk, végső soron az ösztöneink irányítanak bennünket: a nők férfiakat akarnak, és a férfiak nőket. Igaziakat.

Komolyan hálás vagyok ezért, mert már nagyon untam, hogy a férfiakat így elnőisítették a médiában. Nem attól lesz férfi valaki, hogy sört vedel, böfög és igénytelenül néz ki. Egy férfi igenis attól lesz férfi, hogy egyéniség, művelt, nyitott a világra és igényes: megjelenésében és értékeiben egyaránt. Ennek a „fiúk is lányok” trendnek az első mérföldköve nálam az volt, amikor megláttam, hogy egy férfiruhát forgalmazó butik kirakatában a próbababák fején  női parókák voltak. A rózsaszín pulcsiról már nem is beszélve… Sokkolt a látvány rendesen. Aztán jött az emo korszak térhódítása (egyik szemem sír, a másik haj), majd a madonna kivágású férfi pólók, szóval volt itt minden. Nem hiszem, hogy jót tesz egy férfi önérzetének, ha a felesége szekrényéből öltözik.

De végre eljött egy új kor hajnala, amikor már nem ciki, ha egy férfi férfias: ha szőrös, ha nem cérnavékony a lába és karja, ha nem lapos a feneke, ha férfias az illata és nem női táskát hord, meg női napszemüveget.  

Annyira belelkesültem ezen az új felfedezésemen, hogy talán veszek a férjemnek egy olyan „férfias” after shave-et.☺

Vélemény, hozzászólás?

111107roma

Nincs cigányprobléma

111107park

A Városvédők esete a Víziszínházzal