in

Kegyetlen ebsors

111110ebsors

111110ebsorsMegható találkozóra került sor a KOMÉP Városgazdálkodási Kft. Gyepmesteri telepén csütörtök délelőtt. Az újonnan létesített karámok előtt jöttek össze azok, akik nélkül a telepen élő kutyák még mindig többnyire félbevágott hordókban laktak. A korábbi áldatlan állapotot  nem nézhette tovább dr. Dékány Erzsébet, minden kutya és állat barátja anélkül, hogy ne szakadjon meg a szíve. Ezt megelőzendő megkérdezte barátait és ügyfeleit, hogy segítenének-e a gyepmesteri telep kutyáinak tartási körülményein javítani, és akik miután szeretik és tisztelik a felkérőt, nem mondtak nemet. Volt, aki a kennelekhez szükséges vasárut fizette ki, volt, aki építőanyagot, más palát adott, de volt olyan, aki a földmunkákban vagy az építőanyag lepakolásában segített. Mindenki a saját pénzét, saját vagy cége erejét állította az ügy szolgálatába. Az összefogás eredménye 16 kennel lett. Nem luxuskörülmények közé kerültek a kutyák, de korábbi életkörülményeik jelentősen megváltoztak. Igazából a lakhatás volt problémás, az élelmezésük nem, ugyanis a Gyermekélelmezési Kft. konyháján minidig képződik annyi maradék, ami bőségesen elég a táplálásukhoz.

Dr. Dékány Erzsébet nem akarta a nyilvánosságot, mint ahogy a segítők sem. Nem is úgy indult az egész találkozó, hogy publicitást kap a dolog, mert nem szerették volna, hogy felhívás legyen arra, hogy még több kutyát dobjanak ki. Polgármesterünk kérésének engedtek, mikor beleegyeztek abba, hogy a média bemutassa az új kenneleket, amik teljesen egyéni kezdeményezésre készültek, nem várták, hogy majd pályázatot írnak ki ilyesmire, hanem elgondolták és cselekedtek a saját elszántságukhoz és erejükhöz mérten.

Hogy miért hívják gyepmesteri telepnek a sintértelepet, homály fedi, mindenesetre jobban hangzik. A szarvasi telepen is a gazdáik által kirakott vagy leadott kutyák élnek bízva abban, hogy valakinek megtetszenek, és az a valaki haza is viszi őket. Hihetetlen, de egészen biztosan tudják, hogy nekik csak ez az egy kiút van a teleptől. Az egyik kutya szinte könyörgött az összegyűlteknek, hogy valakinek essen meg a szíve rajta. Történetesen ő egy törzskönyvezett 3 éves, talán bulldog volt, akit a gazdája adott le a telepre. Ez még a jobbik eset. Volt olyan eset, hogy egy autó csak lassított, kidobtak belőle három kutyát, majd továbbhajtottak. Reméljük, hogy a sors majd valahogy a gyerekeik által igazságot szolgáltat nekik valami lepukkant öregek otthona formájában, de legalább egyszer összefutnak Steven Segallal.

Ahogy azt dr. Dékány Erzsébet elmondta, nem állnak meg itt. További kenneleket szeretnének építeni, mert azért még mindig vannak félbevágott hordók amikben kutyák laknak. Szívesen fogadnak a cél érdekében minden felajánlást, segítséget. A jelenlegi beruházásnál Fabó István (Körös Aqua Kft.), Tóth Imre (Geomark Kft.), Rácz Etelka tervező, Szekeres János (Szarvasi Tüzép), Márton László (Rózsás Major Kft.), Rohony Miklós (Szarvasi Mozzarella Kft.), Dr. Csontos Éva (Barex Kft.), Rozsán Csongor (Szarvasi Unitrans Kft.), Szarvasi Komép Kft, Galát Anna segített dr. Dékány Erzsébetnek.

Akinek megtetszik a képeken szereplő eb valamelyike, ne habozzon, keresse fel a telepet és vigye haza valamelyik jobb sorsra érdemes kutyát!

Vélemény, hozzászólás?

111109hiszti

A törpék lázadása

111111danko

Fogadóóra a piacon