in

Kasik és Zelei „tolta a szekeret”

111114kezi

111114keziKissé váratlan, így azután annál örömtelibb győzelmet arattak az utóbbi meccseken hullámvölgyben lévő szarvasi kézilabdás lányok az NB II-es bajnokság hétvégi fordulójában. Száva Flórián együttese a harmadik helyen tanyázó Vecsést verte szívós kitartással, és helyenként jó játékkal, így megerősítette pozícióját a középmezőnyben.

Szarvasi NKK–Vecsés Kombi Express NK 28–21 (12–13)

NB II-es női kézilabda-mérkőzés.

Szarvas, 170 néző. Vezette: Erdélyi, Tóth E.

Szarvas: Kasik – Csery 1, Kovács F. 6, Hajdu, Molnár 6, Zelei 13, Ábrahám 1. Csere: Juhos, Labát (kapusok), Rubinstein 1, Precskó, Farkas E., Körmendi, Ambrus. Edző: Almási László, Száva Flórián.

A Vecsés legjobb góldobói: Lukács 6, Szijjártó 4.

A találkozó esélyesének számító vendégek jegyezték a találkozó első találatát, jelentősebb előnyre azonban nem tudtak szert tenni, mert a házigazdák Kovács Fanni és Zelei Bernadett révén rendre válaszolni tudott. Utóbbit követő emberfogással próbálták „kivenni” a játékból, de igyekezetük csak időszakosan vált be, mert amikor nagyon kellett, a hazaiak gólzsákja rendre betalált. Más kérdés, hogy az ő igyekezete is kevés volt a fordításhoz, a helyiek keze ugyanis mindig megremegett, amikor erre lehetőségük nyílt.

Minimális különbségű vendégelőnnyel indult a második játékrész, amely során 6 percet kellett várni arra, hogy képletesen megtörjön a jég. Kasik Gabriella „lehúzta a rolót”, a másik kapunál pedig Zelei bizonyult ellenállhatatlannak, akire ekkor – ki tudja miért? –, nem bíztak külön őrzőt. Mire feleszméltek a vendégek, addigra 18–15-ös hazai előnyt mutatott az eredményjelző, ráadásul a Csery Mónikáék lendületét időkéréssel sem tudták megfékezni. Alaposan tűzbe jött az addig is lelkes közönség, melynek segítségével hamarosan hatra nőtt a két csapat közötti különbség (21–15). A vecsésiek a meccs hajrájában még egyszer megpróbálkoztak kimászni a saját maguk által ásott gödörből, de Kasik kapus szinte megbabonázta őket, így a vége magabiztos szarvasi siker lett.

A helyi lányok végre olyan mérkőzést játszottak, amelyen levetkőzve korábbi önbizalomhiányukat elhitték, hogy van keresnivalójuk, egy náluk magasabban jegyzett ellenféllel szemben is. Lelkesedésük, csapategységük és jól funkcionáló védekezésük eredménye a némileg váratlan, ám mindenképpen megérdemelt siker.

Száva Flórián: – Ma igazi csapatként működtünk, elfeledve a korábbi csaták sérüléseit. Kapusteljesítményünk és védekezésünk is kiváló volt, ezért a győzelmünk sem érdemtelen.

Junior: Szarvas–Vecsés 17–42.

Vélemény, hozzászólás?

111114madman

Őrült férfiak

111115munka

A közmunkaprogram új arca