in

Hogyan került dísz a mézeskalácsra avagy ádventi délelőtt a Napfény Oviban

111124ujtemplomi

111124ujtemplomi2011. november 19-én került sor az idei tanév második játszóházára a „Napfény” Evangélikus Kézműves Óvodában. A hideg, ködös reggel ellenére még az őszi alkalom létszámát is felülmúltuk. A délelőtt témája a mézeskalács díszítés volt Lestyanné Kiss Júlia fiatal népi iparművész tehetség vezetésével. Míg a gyermekek gyülekeztek, mi anyukák megvitattuk a különböző tojásfeltörési konyhai technikákat és előkészítettük a tojásfehérje alapanyagot.

Ezután mindenki választott magának egy figurát. A kis zacskókba töltött fehér massza egy apró lyukon keresztül csodás díszeket varázsolt a mézeskalácsokra. Egymás után születtek a szebbnél szebb alkotások, a gyors és látványos siker még a kiscsoportosok számára is nagy élvezet volt. A Süni csoportos Bence anyukája nagyon különleges formákkal készült erre az alkalomra. Piros sapkás gomba, csizma és süni, érdekes csillagok, fenyőfák és csengők közül választhattunk, és megcsodáltuk a gyönyörű mézeskalács Betlehemet is, melyet az ovisok ajándékba kaptak a kedves anyukától.

Természetesen a készülő figurák nemcsak szépek voltak, de finomak is, így előbb-utóbb bősz alkudozásba kezdtek az ovisok, hogy ők most tulajdonképpen díszeket vagy édességet készítettek. A tálcákról elfogyott minden alapanyag, mindannyian megrakodva indultunk haza, ezzel a délelőttel is ráhangolódva a lassan otthonainkba érkező ádventre. Adja Isten, hogy családunkban és szívünkben is helye legyen a karácsonyi Gyermeknek.

Az adventben szeretnénk még egy alkalommal a gyülekezetben is találkozni a gyermekekkel, így szeretettel hívjuk az ovis és alsó hittanos diákokat a Gyülekezeti Ádventi Gyermekdélelőttre, 2011. december 10-én 10 órakor a Szarvas-Újtemplomi Gyülekezet imatermében.

Erős Vár a Mi Istenünk!

Laczi Anikó

Vélemény, hozzászólás?

111124kajak

Elröpült 50 év

111125sakk

A táblák királynője túl a tízezrediken