in

Babgulyás az ügyeleteseknek

111203etelosztas

111203etelosztasTizenharmadszor jöttek el az Evangélikus Hittudományi Egyetem hallgatói Szarvasra, hogy szolgáljanak valamelyik evangélikus gyülekezetnél. A hallgatók bekapcsolódtak a Szeretetotthon munkájába, de segédkeztek az istentisztelet során, sőt, prédikáltak a családi istentiszteleten is.

A hallgatóknak új élmény volt, hogy az itt tartózkodásuk során kiosztott lelki táplálékadagok mellett a testet is jóllakathatták, mikor tevőlegesen is részt vehettek az Ótemplomi Szeretetszolgálat szokásos, parókia előtt megtartott ételosztásán.

A hónap vége mindenkinek szűkös manapság, nem csak annak, akinek nincs munkája és csak valamilyen állami kegyelemkenyéren tengeti mindennapjait, hanem annak is, akinek még van munkája, és a jóslatokat figyelve hamarosan dupla ekkora kapacitás is kevés lehet, sajnos. A vasárnapi menü ezúttal is babgulyás volt. A 800 adag gyorsan elfogyott. Lázár Zsolt tájékoztatása szerint ételhordóban vittek a városban ügyeletet ellátó tűzoltóknak, rendőröknek és mentősöknek, amit ezentúl minden főzés alkalmával meg fognak tenni. Legközelebb 11-én durrantanak be a gulyáságyúba a megszokott helyen, a parókia előtti parkolóban.

Vélemény, hozzászólás?

111201szlovak

Kukorica ezer módon

111203termism

Föltépett világszakadék…