in

Tavaszias advent

111204advent

111204adventKellemes tavaszi hőmérséklet mellett, enyhe szélben került sor a második adventi gyertya meggyújtására a betlehemi jászol mellett. Az ünnepi műsort a Cervinus Teátrum művészei, Dósa Zsuzsa és Zsemlye Flóra, valamint vendégük, Slajchó Ágota, szolgáltatta. Advent újabb vasárnapján a második gyertya meggyújtásánál az egyházat Lázár Zsolt, az Ótemplomi Egyházközség lelkésze, a világot Babák Mihály polgármester képviselte. Ilyen összefogás mellett sem ment könnyen a láng életbentartása, mert a természet állandóan közbeszólt.

A szél hűtő hatását a jászol túloldalán osztott forralt bor és meleg tea volt hivatott csillapítani. A szervezők gondoskodtak apró mécsesekről is, amikkel a közös lángot az otthonaikba tudták vinni az érdeklődők. A lélekmelegítők elfogyasztás után az üres műanyag poharakat a láng védelmére tudták használni a vállalkozószellemű szarvasiak.

Egy hét múlva az előrejelzés szerint már télies körülmények között találkozhatunk a Szent Klára Római Katolikus Templom előtt álló jászolnál.

Vélemény, hozzászólás?

11.11.28. SZIE Pedaógiai Kar gólyabál

111204jobbik

Keresztet állított a Jobbik