in

Ugrás a sötétbe

111207foldesi

111207foldesiBorús hangulatú zárszámadást tartott Földesi Zoltán MSZP-s önkormányzati képviselő. Három témakörben kérte a szarvasiak figyelmét a szocialisták első embere.

Sok bajunk lesz még az alig egy hónap múlva életbelépő új Alkotmányunkkal, amit már most módosítani szeretnének, mégpedig a szocialisták rovására, kezdte sajtótájékoztatóját Földesi Zoltán. Teszik ezt azért, mert az MSZP felerősödött, és ezt akarja a FIDESZ kompenzálni, pl. azzal, hogy a határon túliak bevonásával bebetonozza magát a hatalomba.

Az oktatás minden szintje át fog alakulni. A pénzkivonás történik a felsőoktatásban, ahol csökken az államilag finanszírozott helyek száma, a fizetős helyre bejutottak tandíja a duplájára fog nőni. Ez azt jelenti, hogy csak a módosabb rétegek fogják tudni taníttatni a gyerekeiket.

Középszinten a szakképzés fog erősödni. Melósokat fognak képezni, mondta Földesi Zoltán. Melósokat, akiknek heti egy nap lesz csak humán oktatás, a többi színtiszta szakma.

Az alapszintű oktatásban a legfontosabb pillanatnyilag a fenntartó változása, ami sok vidéki iskola bezárásához vezethet. Szarvas számára ez azt jelenti, hogy lehet, némi adóemelést fog megkövetelni, de szeretnék saját kezelésben fenntartani a szarvasi iskolákat. Nem lesz könnyű, mert 350 millióval kevesebb lesz a pénzünk a jelenlegi koncepció szerint. Az MSZP első embere bízik abban, hogy feszes gazdálkodással menni fog a dolog, de biztos abban, hogy nagyon sok település, FIDESZ-es település be fog dőlni. Ezt viszonylag könnyű volt megjósolni, mert manapság szinte minden település FIDESZ-es.

Az átalakított választási rendszerben igaz, hogy fele annyi képviselő lesz, de a szakértőkre elmegy majd a megtakarítás. Új választókörzetünk két vége, Szentandrás és Bucsa között 70 kilométer a távolság. A központja Békés lesz, de pl. Kondoros nem fog ide tartozni. A méretből adódóan a saját képviselőjét sem fogja ismerni a választópolgár.

Pénzkivonási céllal a nyugdíjrendszerhez is hozzányúlnak. Megszűnik a korkedvezményes nyugdíj, valamint 200 ezer rokkantnyugdíjast vissza akarnak vezetni a munka világába. De hova, tette fel a kérdést a szocialisták első embere.

Az egészségügyben van a legnagyobb baj. Ha az a 2000 orvos fel fog mondani, akiknek a felmondólevele letétben van, akkor az egészségügy be fog omlani, jósolta Földesi Zoltán, majd hozzátette, “Isten mentsen bennünket, hogy betegek legyünk, vagy hirtelen ellátásra szoruljunk”.

Az MSZP házatájáról szólva a legfontosabb, hogy Gyurcsány Ferencék kiváltak. Hamarosan tisztújítás lesz a szocialistáknál, amin felmérhetik veszteségeiket, rendezhetik a soraikat.

Jótékonysági akciót hirdettek a helyi szocialsták. Azt kérik, hogy akiknek van olyan ruházatuk, amit már nem hordanak, van olyan játékuk, amivel már nem játszanak a gyerekek, vigyék be az MSZP irodájába, hogy azt majd összegyűjtve átadhassák a nagycsaládosoknak.

2011 is sötét év volt, de 2012 Magyarország fekete éve lesz, igazi ugrás a sötétbe. Nagyon-nagyon nehéz lesz, Magyarország leszakadásra van ítélve, ráadásul semmit sem lehet rábízni erre a kormányzatra, mondta Földesi Zoltán.

Folder Gallery Error: Unable to find the directory tartalom/reklamures.

Vélemény, hozzászólás?

111206kamara

Mikulás a nézőtéren

111207karate

Karate házibajnokság a kicsiknek