in

Aranyos Miklós-kupa

111219foci

111219foci2011. december 17. szombaton délután került megrendezésre Törökszentmiklóson a „Miklós-kupa” teremlabdarúgó verseny a 2001-es születésű utánpótlás korosztály részére, melyre csapatunk is meghívást kapott.

A találkozón a következő hat csapat képviseltette magát megfelelő korosztályával : Törökszentmiklós, Szolnok, Szarvas, Jászberény, Mezőtúr, Rákóczifalva.

Csapatunk: Mojzsis Martin, Szappanos Ármin, Rohony Márk, Búzás Bálint, Iványi Máté, Styecz Bence, Domján Balázs, Borbély Dávid, Laluska Gergő, Tóth Patrik, Pásztor Máté, edző: Bencsik János, segédedző: Rohony Gábor

Mérkőzéseink, eredmények ( 1×18 perc játékidő):

1, Szarvas – Szolnok 1 – 0
gólszerző: Pásztor Máté

Az előzetes kiíráshoz képest változott a mérkőzések sorrendje, így érkezésünk után, gyors öltözést követően nem volt idő a bemelegítésre, mert kezdődött az első meccsünk.

Ettől függetlenül is kissé izgulva várták a szülők-kísérők a kritikus első mérkőzést, mely döntően meghatározza a további lehetőségeinket.

Túl sok gondolkodásra és esélylatolgatásra nem volt időnk, mert a középkezdésből indulva 3 passzt követően Pásztor Máté máris bevágta a megkapott labdát az ellenfél hálójába !!!

Hát ennél jobb kezdést elképzelni sem lehetett volna, talán (biztos) megtört az eddig minket kísértő „első meccs átka” jelenség.

De ezt a mérkőzést még le kell végig játszani. Ebben segítségünkre volt az ellenfél, mely a bekapott indító góltól kicsit megzavarodott, és adott néhány perc időt a pályán történő bemelegítésre. Folytatásban erős közepes színvonalú mérkőzésen a mezőnyjáték dominált mindkét csapatnál, de további gól a kölcsönös helyzetek ellenére nem született.

A megnyert meccs eredményétől felturbózott fiainkat látva bizakodtunk és reménykedtünk, hogy ezen a napon nagyon jó eredmény is születhet részünkre

2,  Szarvas – Törökszentmiklós 3 – 2
gólszerzők: Pásztor Máté, Styecz Bence (2)

A kiváló kezdés után egy nehéz mérkőzés volt kilátásban az igen motivált és jó erőkből álló hazaiak ellen.

Az erős kezdés után viszonylag gyorsan (3. percben) megszereztük a vezetést egy Pásztor Máté által rúgott „szemtelen” góllal. Ez a jelző csak az ellenfél általi minősítés, mert a mozdulatnak és labdának igen csak volt szeme. A pálya harmadától Máté olyan lazán, fél erővel ívelte a hosszú oldalon lévő, bal felső sarokba a labdát, ahogy a BL-ben lehet ritkán látni. Hát nem csodálom, hogy a hazaiak kicsit megrogytak. Ezt jó játékkal kihasználva (a teljes letámadással nem tudott az ellenfél mit kezdeni), és kitűnő csapatjáték után Styecz Bence rúgott további két szép gólt (3-0).

A magabiztos előny hatására az utolsó öt percben kicsit kiengedtünk, és két gólt rúgva szépített a hazai csapat, de a győzelem nem forgott komolyan veszélyben.

3, Szarvas – Jászberény 0 – 0

A torna eddigi mérkőzéseit és eredményeit látva a legnehezebb meccsre készültünk a kitűnő játékot produkáló Jászberény ellen, aki eddig leiskolázta (10-0, 4-0) ellenfeleit.

De egyáltalán nem voltak a fiúk megilletődve, mert az elmúl kér meccsünket mi is hoztuk, és nem gyenge ellenfelekkel. Tudtuk (na jó, csak sejtettük), hogy ebben a játékban fog eldőlni a későbbi torna győztes csapat kiléte.

A döntőnek beillő mérkőzés ennek megfelelően nagyon magas színvonalat hozott mindkét csapat tudása és elszántsága miatt. Nagyon kemény, gyors és hajtós meccs volt, de a kitűnő védelem és a folyton veszélyes támadó szekció nem sok esélyt adott az ellenfél eddig szokásos gólgazdag játékának folytatására. Annyira nem, hogy a nagyobb esély nálunk volt, mert egy előnyszabályt meg nem adva, szerintünk érvényes góltól fosztott meg minket a játékvezető (de tudjuk róluk vagy jót vagy semmit, így több szót nem érdemel). Mindez szerencsére csapatunkat nem viselte meg, még jobban hajtottak, de az eredmény már nem változott. A torna eddigi, és csapatunk legjobb meccsét láttuk.

A végső győzelem még nem dőlt el, de az eddigi sokkal jobb gólkülönbség a Jászberénynek kedvez, viszont az eredmény a pályán dől el, és még bármi történhet. Nekünk „papíron” könnyebb csapatok jönnek, nekik az izmosabbak.

4, Szarvas – Rákóczifalva 3 – 1
gólszerzők: Szappanos Ármin, Styecz Bence, Pásztor Máté

A végső győzelem érdekében a következő meccseket hozni kell, de ehhez az ellenfeleknek is van némi beleszólása.

De ezen a meccsen nem a Rákóczifalvának. Az előzőt nem megközelítő, de jó színvonalú mérkőzés elején végig nyomás alatt tartottuk az ellenfelet. Egy nagyon szép egyéni akcióból vezetést szereztünk. Ármin félpályáról indulva 2-3 cselt bemutatva, ugyan ennyi védekezőt megetetve nagyon szépen belőtte (1-0).  Nem ennyi cselből csak egyszerűen-nagyszerűen Styecz Bence beragasztotta nekik a következőt (2-0). A szórványos ellentámadások egyikéből a Rákóczifalva szépített (2-1), ebben a mi lazaságunk is benne volt. Nehogy „vérszemet” kapjanak Pásztor Máté a kapust egy az egy helyzetben (finoman szólva) megszégyenítve, ismét gólt lőtt (3-1). Takarékos üzemmódra átállva, a mérkőzés idő is lassan eltelt.

Közben:

Ezt követően a rivális Jászberény nagy csatában, de legyőzte a remek formában lévő hazai Törökszentmiklóst, így még mindig nem dőlt el semmi.

Nekünk hosszabb szünetünk volt a végén az utolsó meccsünk előtt, és a Jászberény hamarabb játszotta az 5. mérkőzését a Szolnok ellen.

Közhelyesnek hangzik, de ez is egy KITŰNŐ  mérkőzés volt, mind iramában, mind színvonalában. Ennyi és ilyen hangos szurkolótábora (természetesen velünk Szarvasiakkal megtöbbszörözve) a még egyik játékban sem volt a Szolnoknak, akik ezt értékelve nagyon hajtottak, és meghálálták a bíztatást.

Jászberény – Szolnok 0 – 0
Ezzel megnyílt  az esély a végső győzelemre, mely már csak rajtunk múlik.

5, Szarvas – Mezőtúr 4 – 0
gólszerzők: Pásztor Máté, Styecz Bence, Tóth Patrik (2)

Az esély és a végső győzelem érdekében teljesítendő „kötelező” győzelem terhe nem zsibbasztotta fiaink lábát és lelkét. Felszabadult játékkal, végig uralva a mérkőzést sorban rugdosták a gólokat (Pásztor M. 7.p., Styecz B. 8.p., Tóth P. 11. és 13. p.), úgy hogy minden csapattag játéklehetőséghez jutott, és kivette részét a fontos győzelemben.

Ennek eredményeképp a végső győzelmet is sikerült megszerezni

Torna végeredménye:

1, SZARVAS
2, Jászberény
3, Törökszentmiklós
4, Szolnok
5, Rákóczifalva
6, Mezőtúr

Legjobb mezőnyjátékos:    Styecz Bence (Szarvas)

Összegezve: végre kijött a lépés csapatunknak, és végre talán a szerencse is mellénk szegődött. Ehhez olyan kis „semmiségek” kellettek, mint 5 meccsből 4 győzelem és 1 döntetlen, a mezőny legjobb játékosa, egy másik aki 5-ből 4 meccsen gólt lő, egy végig jól védő kapus, stabil védelem és végig JÁTÉK és LELKESEDÉS  a fiúk részéről. Ma ezek mind egyszerre egy helyen és időben megvoltak.

Gratulálunk, megérdemeltétek.

Hajrá fiúk ! Hajrá SZARVAS !!!

Vélemény, hozzászólás?

111219xmas

Az utolsó pillanatok

111220nacse

Szocialisták karácsonyi ajándékai