in

Az utolsó pillanatok

111219xmas

111219xmasHa ügyesen beosztottátok az időtöket, akkor már csak a végső simítások vannak hátra az ünnepek előtt a lakáson. Minden más rendben van. Ha ez így van, akkor veregessétek meg a vállatokat, mert szuperek vagytok, és az emberiség csekély százalékához tartoztok. Én magam a nagytöbbséghez tartozom, mert még van sok olyan tétel a listámon, amit még nem pipálhatok ki. De töretlen optimizmussal tekintek az előttünk álló hét elé. ☺

Saját tapasztalatom szerint a legtöbb gondot az ajándékok beszerzése, illetve kitalálása okozza. Akkor most jöjjön az én ajándékom nektek, néhány apró ötlet, amivel talán segíthetek az utolsó pillanatokban.

Sok olyan ismerősünk, szerettünk van, akinek már megvan mindene, ezért egy hetvennyolcadik pulcsi, vagy nyakkendő már nem hiányzik a szekrényből. Éppen ezért ajándékozhatunk valami olyat, ami elfogy az ünnepek alatt, vagy után. Ilyen ajándékok lehetnek a kézzel készült befőttek, lekvárok, szörpök, különféle ecetek. Készíthetünk fűszerolajat (Egy mutatósabb üvegbe olívaolajat töltünk, és különböző fűszernövényeket teszünk bele). Készíthetünk vaníliás cukrot is: egy rúd vaníliát felvágunk és finomra darált cukorba tesszük, kb. fél kg-hoz, és egy szebb üvegben átadjuk. Vagy az örök kedvenc, ami szép és mutatós is: a fűszernövények. Válogassunk össze néhány cserép fűszernövényt (rozmaringot, snidlinget, bazsalikomot, stb.), és egy hosszúkás kaspóban már kész a hasznos ajándék.

Ha biztosra szeretnénk menni, akkor előfizethetjük szerettünk egyik kedvenc lapját is a postán. Amivel pedig tutira nem tévesztünk célt, az a vásárlási utalvány. Kifinomultabb, mint a bankjegy és megadja a választás szabadságát. Szinte minden valamirevaló boltban lehet venni vásárlási utalványt, ez nem lehet akadály.

És végül, de nem utolsósorban a gyerekek is adhatnak valami apróságot, ami hasznos és szép. Ez pedig a karácsonyi kuponfüzet a szülőknek.  A gyerekek életkorától függően változhat a füzet tartalma: lehet benne mosogatás, takarítás, portörlés, kistestvérre vigyázás, ágyba vitt reggeli, stb. Egyszóval olyan cselekedetek gyűjteménye, ami tehermentesíti a szülőket, nagyszülőket. Nem kell hozzá szinte semmi, csak jó szándék, néhány színes lap és filc.

Remélem tudtam segíteni egy kicsit az utolsó napok hajrájában.

Áldott, boldog és békés ünnepeket, valamint új esztendőt kívánok a newjság valamennyi írójának és olvasójának.

Szeretettel, Nóra

U.i.: legközelebb januárban találkozunk. Én itt leszek, remélem ti is. ☺

Vélemény, hozzászólás?

111219verado

Véradókat ünnepeltek

111219foci

Aranyos Miklós-kupa