in

Karácsonyi fészek

111224anyaklub

111224anyaklubNovember 4-én nyitották meg a Szarvasi Fiatalok a Holnapért Egyesület tagjai anyaklubjukat, amit a Szarvas-Újtemplomi Evangélikus Egyházközség bocsátott rendelkezésükre a Dózsa György u. 53 szám alatt. A nyitás óta minden hétvégén tartottak kézműves foglalkozásokat, amikkel már a karácsonyra készültek. Csütörtök délutánján itt rendezték meg karácsonyi ünnepségüket, amire megtelt az egyébként lakóháznak épült ingatlan. Jónásné Rácz Krisztina elmondta, hogy berepüléskor, nyitáskor, kétszer ennyi gyerek jött össze. Anyaklub lévén, normál üzem szerint a férfiak nem látogathatják, de ezen az estén kivételt tettek, így már az épületbe lépéskor gitárszó fogadta a vendégeket, valamint Molnár Pál presbiter Fekete István egy karácsonyi meséjét hallgathatták meg.

Természetesen az anyaklub látogatóit is sújtja a jelenlegi válság minden ostora, de ezek közül itt is a legnagyobb probléma az adósságkezelés, amiről februárban a családsegítőkkel közösen fórumot terveznek.

Míg bent a gyerekeknek adták át az ajándékokat, amiket igaz haza nem vihetnek, de az anyaklubban tudnak majd velük játszani, addig kint a férfiak zenét szolgáltattak és gesztenyét sütöttek, amit forralt borral és meleg teával kísérhettek le azok, aki az átható hideg ellenére kijöttek z udvarra.

Vélemény, hozzászólás?

111224fogadalom

Fogadalom

111226benka

Angyalok éneke