in

Megújultak a buszváróink

111227busz

111227buszBuszos városnéző túrára invitálta vendégeit Hodálik Pál alpolgármester azon a projektzárón, amin a közösségi közlekedés fejlesztése érdekében megújult három környékbeli település elhanyagolt buszvárói, buszöblei, peronjai. A túra során alpolgármeserünk azonban nem csak ezeket, hanem a közelmúltban lezárult, valamint folyamatban levő beruházásokat is bemutatta. A közösségi közlekedés fejlesztésére Szarvas, Gyomaendrőd és Hunya összesen 163 és fél millió vissza nem térítendő EU-s támogatást nyert 90%-os intenzitással. Az összeg legnagyobb, Szarvasra eső része 51 buszmegálló felújítására és a Szentesi úti lakópark mellett egy buszforduló kialakítására volt elég. Emellett megújult a buszpályaudvar utastájékoztató rendszere, valamint 8 darab térfigyelő kamera került elhelyezésre, amik a városi figyelőrendszerbe is be lettek kötve.

A buszos városnézés a Fő téri iskola elől indult és oda is érkezett vissza. A túra során, miközben az egyik beruházástól a másikig haladt a busz fedélzetén a környékbeli polgármesterekkel, alpolgármesterekkel, kivitelezésben résztvevőkkel, ellenőrökkel, Hodálik Pál büszkén mutogatta Szarvas új büszkeségeit, sőt, a Víziszínpadnál egy rövid megállóra is sor került, hogy mindenki megcsodálhassa a város első számú turisztikai attrakcióját.

A buszöblök kivitelezését is helyi vállalkozók nyerték, ám senki sem lehet próféta a saját hazájában, az a helyzet állt elő, hogy a szarvason kívüli felújításokat az Integrál Zrt., a szarvasiakat egy gyomai vállalkozás nyerte.

Vélemény, hozzászólás?

111226haki

Laosz magyarországi nagykövetének látogatása a HAKI-ban

111228hol

Hol készültek a képek?