in

Tűzoltóságunk volt, van. Lesz?

120103tuzolto

120103tuzoltoNem úgy tűnt, hogy polgármesterünk mosolya őszinte volt azon a Tűzoltóság udvarán rendezett ceremónián, amikor tűzoltóink teljes állománya hivatalosan is a Szeghalmi Katasztrófavédelmi Kirendeltség alá került. Bár Babák Mihály rövid beszédében, némi kincstári optimizmussal a hangjában azt mondta, hogy jó döntés volt, de arcán nem látszott a meggyőződés, ráadásul polgármesterünkről tudjuk, hogy nem szeret funkciót kiengedni a kezéből, ill. a város fennhatósága alól. Zavarát leplezendő, szemelvényeket adott elő a “rendetlenség van mindenhol című” lemezről, amit mindig szívesen hallgatunk tőle.

Az Országgyűlés az ősszel megszavazta az egységes kataszrófavédelemről szóló törvényt arra hivatkozva, hogy az államnak egyre több helyzetben kell helytállnia, amit egy koordináló szervezettel egyszerűbb ellátni, és ami teljesen helyénvalónak is tűnik. Annak is biztosan van oka, hogy miért a nagyobb létszámú tűzoltóságot rendelték alá a katasztrófavédelemnek, és nem fordítva.

Ahogy azt dr. Takács Árpád Békés megyei tűzoltóezredes, megyei katasztrófavédelmi igazgató megerősítette, a szarvasi tűzoltók helyben maradnak és az környékbeli lakosság védelmét fogják ellátni. A változás mindig hoz egyfajta feszültséget, de ez el fog múlni, mindenki meg fog nyugodni, mondta a  megyei tűzoltóezredes. A jövőben az összevont polgári védelmi szervezeteket a helyi veszélyeztetettségeknek megfelelően képzik ki és szerelik fel. Az, hogy a hatósági feladatokat ellátó tűzoltóink Szaghalomban állomásoznak-e majd, az az április 1-ig terjedő átmeneti időszak alatt majd kiderül.

Az átadásra eljött Kovács Krisztián tűzoltó alezredes, a szeghalmi katasztrófavédelmi kirendeltség megbízott vezetője is, aki a jövőben a szarvasi tűzoltók parancsnoka is lesz.

Vélemény, hozzászólás?

120102napelem

Költségcsökkentés napelemmel

120104spain

Vajdás kisdiákok Spanyolországban