in

Történelmi emlékhellyel gazdagodtunk

120106babak

120106babak2011. november 7-én fogadta el az Országgyűlés azt a törvényt, ami a Történelmi Magyarország közepén álló emlékművet és a hozzá vezető Történelmi Emlékutat a történelmi emlékhelyek közé emeli. A törvény egyúttal bevezette a nemzeti és történelmi emlékhelyek fogalmát a köztudatba. Polgármesterünk szerette volna elérni, hogy a szarvasi emlékhely a szűkebb, a nemzeti emlékhelyek kilenctagú körébe emelkedjen, de a kulturális bizottságban leszavazták, így “csak” a  történelmi emlékhelyek  36-os csoportjába került be 33-as sorszámmal, “Történelmi Magyarország és a Kárpát-medence mértani közepe, Trianoni békediktátum emlék- és zarándokhely” néven. Polgármesterünk reméli, hogy ezzel Szarvas ismét egy kicsit a figyelem középpontjába kerül, ami élénkítheti turizmusunkat.

Sajtótájékoztatójának további részében a jelenleg kialakult helyzet miatt próbálta nyugtatni a lakosságot. Óv mindenkit attól, hogy felüljön azoknak a fizetett híreknek, amik a bankban tartott megtakarítások mobilizálását sugallja. Babák Mihály szerint ezek a hírek hamisak, amik hiszterizálják a közvéleményt és politikai érdekek mentén formálódtak. De vannak becsületes ellenzéki politikusok is, mint pl. Oszkó Péter volt pénzügyminiszter, aki szintén alaptalannak tartja a híreket és ezt a nagynyilvánosság előtt is bátran hangoztatja. Az IMF és az EU a korábbi “fenéknyaló kormányokhoz” volt szokva és most szokatlan, hogy az új a sarkára áll.

Búcsúzóul a 2011-es évet sikeresnek nyilvánította. Cégeink stabilak, nálunk a legalacsonyabb a munkanélküliség és komoly tervekkel vágunk a 2012-es esztendőnek, amire már megnyert pályázataink vannak. Szándéka szerint szeretne minden családhoz eljuttatni egy összefoglalót, hogy mire pályázott Szarvas az elmúlt évben, mit nyert meg, mit bukott el, és mi a terv 2012-re. Hajrá 2012!, búcsúzott minden szarvasitól Babák Mihály polgármester.

Vélemény, hozzászólás?

120105sport

Mint kenyérnek a kovász

120107boldog

Mit jelent a boldogság?