in

Ünnep a szürke hétköznapokban

120117loos

120117loosKicsit komor rendhagyó irodalomórára került sor tegnap délelőtt a Bethlen Gábor utcai idősek klubjában. Az előadó ezúttal is dr. Kutas Ferenc volt, aki József Attiláról tartott lebilincselő előadást. Lebilincselő, de komor. József Attila keveseknek csal mosolyt az arcára, de ezzel meg sem próbálkozott a Tanár úr és segítője, Loós Judit végzős gimnáziumi tanuló.

Ezúttal József Attilát, az embert próbálták meg testközelbe hozni, és sikerült nekik. A nagyon jó logikára felépített előadás után azok is megérthették a hányatott sorsú költő életét, akik sohasem szerették, ezért meg sem próbálták megérteni. József Attila hányatott sorsú volt életében is és halála után is, hiszen háromszor temették újra, míg végül a szeretett Mama mellett nyugodhat.

 

Az előadást szemmel láthatóan élvezte az ötven főnyi közönség, és az előadók is. Az óra előtt dr. Kutas Ferenc elárulta, hogy mindig örömmel jön, hiszen szeret szerepelni. Igyekezett érdekes műsort összeállítani, bennsőséges hangulatot teremteni, ami a hallgatóság arcát nézve sikerült. Az ismerős versek hallatán majd minden száj együtt mozgott a felolvasóval.

Az előadás előtt bevallotta, hogy tart egy kicsit József Attilától, mert versei lényegesen nehezebben emészthetők, mint Petőfi Sándoré, aki tavaly volt téma egy hasonló alkalommal. Kár volt izgulnia. Minden hallgató számára igazi ünnep volt ez a szürke hétköznapokban, hála neki és segítőjének.

Vélemény, hozzászólás?

120117pmh

Meseszerű földprogram

120118iskola

Mindenki egy székkel arrébb ül