in

Másképp néznek egymásra

120131_cipo

120131_cipoKerékpároztak, evezőtúrán, gyalogtúrán és számos egyéb sportprogramon vettek részt a Szarvas Cipó Kft. dolgozói az elmúlt 8 hónapban. A TÁMOP-6.1.2-es pályázat zárórendezvényét január 28-án a Fő téri Általános Iskola tornatermében tartották, ahol ismét igencsak megizzasztották a dolgozókat. Az egészségre nevelő életmódprogram keretében ugyanis játékos sorversenyen kellett a csapatoknak bizonyítaniuk, hogy kortól, nemtől függetlenül megállják a helyüket.

A hivatalosan TÁMOP-6.1.2/A-09-/1-2010-0123 „Egészségre nevelő és szemléletformáló életmódprogramokra” a társaság több okból pályázott. Feladatuknak tekintették ugyanis, hogy a Kft. dolgozói több, hasznos programon találkozzanak és a gyakorlatban is megismerkedjenek a napjainkban sokat emlegetett egészséges életmód fogalmával.

A pályázat két részből állt. Az elméleti foglalkozásokat Dr. Bencze Sándor tartotta. Terítéken a gyakran előforduló rendellenességek szerepeltek. Így más mellett szó volt a magas vérnyomásról, a cukorbetegségről, a mozgásszervi megbetegedésekről és a szív-és érrendszeri problémákról is. A gyakorlati foglalkozások ugyancsak széles palettán mozogtak. A résztvevők a gyalogtúra, vízitorna és a gerinctorna előnyeivel ismerkedhettek  vagy akár a bowlingozás örömeit fedezhették fel. Mindemellett a programokba egy egri bortúra is belefért. Ennek keretében a cég dolgozói a bortermesztés és kulturált borfogyasztás alapjaiba pillanthattak be.

Tóth Ferenc a Kft. ügyvezető igazgatójának elmondása szerint a legszebb emlékeket a résztvevők a sportprogramokról őrzik. Ezeken ugyanis többször bebizonyosodott, hogy a közösség ereje segít legyőzni a félelmet, gátlásokat és egyben felejthetetlen élményt nyújt. A projekt továbbá lehetővé tette, hogy a Kft. dolgozói közelebb kerüljenek egymáshoz, egy közösséggé kovácsolódjanak, amely a problémák helyett ma már inkább az együtt töltött órákról és a hangulatos rendezvényekről beszélget.

Vélemény, hozzászólás?

120131nora

Isten én vagyok

120131jobbik

A Jobbik az elbocsátások ellen