in

Kiverekedett pontok a tavaszi nyitányon

120228kezi

120228keziA tavaszi nyitányon a két újonnan igazolt lány közül Janis Zita a kezdőben kapott helyet, Blaskó Éva pedig a kispadról beszállva segítette a csapatot. Az első idei találatra három percig kellett várni, amit kölcsönösen elkapkodott támadások után a vendégek szereztek. A szarvasiak rendkívül idegesen játszottak, jellemző, hogy a mizsei hölgyek még középkezdésből is betaláltak kapujukba. Száva edző a 18. percben unta meg a szenvedést, és időkérése után rendeződni látszódtak a sorok. 9–7-es állásnál először volt kétgólos különbség a házigazdák javára, de rövid időn belül ez is elolvadt. A pályán sokkal inkább a pofonok domináltak, mintsem a játék, keménységért egyik fél sem ment a szomszédba. Valószínűleg az előszezonnak tulajdonítható, de sok esetben úgy tűnt, mintha a helyiek most először találkoztak volna egymással, annyira hiányzott az összhang. Az elkövetett hibáikat, a semmi extrát nem mutató lelkes vendégek sorra büntették, ami elég volt ahhoz, hogy tarthassák a lépést. Maradéktalanul egyedül a kapus, Kasik Gabriella volt dicsérhető, aki mindent elkövetett azért, hogy ne kerüljön hátrányba csapata, amelyből Hajdu Andrea már a 28. percben „kipontozódott” harmadik büntetése után. A verekedős játékrész színvonaláról sok mindent elárul, hogy egyik oldalon sem született indításgól.

Szünet után viszonylag gyorsan kétgólosra növelte előnyét a hazai együttes, ami ettől fogva tulajdonképpen csak nőtt. Ehhez kellett az is, hogy az alkalmi beállónak felcsapó Kovács Fanni zsinórban háromszor bevegye az ellenfél kapuját (21–17). Ekkor már kézilabdára emlékeztető dolgok is történtek a pályán, és mivel védekezésben lankadtak a csapatok, szinte számolatlanul kezdtek potyogni a gólok. A belendülő Molnár Kinga és az elemében lévő Kovács Fanni révén a szarvasiak voltak termékenyebbek, kárpótolva ezzel az őket rendületlenül buzdító közönségüket, a gyengébb periódusokért. A vége magabiztos győzelem lett, a lajosmizseiek viszont még az utolsó utáni pillanatokban sem hazudtolták meg önmagukat: legeredményesebb játékosuk időntúli szabaddobásból fejbe dobta Csery Mónikát.

Szarvasi NKK–Lajosmizse NKK 34–26 (13–13)

NB II-es női kézilabda-mérkőzés. Szarvas, 200 néző. V.: Dzsipoff, Fődi. Szarvas: Labát – KOVÁCS F. 9, Janis, Hajdu 1, MOLNÁR 13, Zelei 8, Ábrahám. Csere: Kasik (kapus), Csery 2, Fulajtár, Farkas, Blaskó 1, Horváth, Precskó. Edző: Almási László, Száva Flórián. A Lajosmizse legjobb góldobói: Pajor 15, Bakos 3, Pető 3.

Juniorok: Szarvas–Lajosmizse 21–32.

Száva Flórián: – Egy kifejezetten durva ellenféllel szemben arattunk magabiztos győzelmet. Ez a mérkőzés sokkal jobb játékvezetést érdemelt volna.

Vélemény, hozzászólás?

120227abc

Kék ekék éke kék

120228sakk

Irány az országos döntő!