in

Négyen alsógatyában

120322szcsp

120322szcspMilyen komikus helyzeteket eredményezhet az, mikor négy, ugyanabban a lakásban élő nőre egyszerre jön rá az apróhirdethetnék? Mennyivel kisebb annak a valószínűsége a lottó ötösnél, hogy mindegyik SZCSP jelszóval adja fel a hirdetését. Tegnap este megtudhattuk a Budapesti Bulvárszínház előadásában, ami parádés szereposztást párosított a parádés történethez.

Marc Camoletti írását Straub Dezső rendezésében láthattuk, aki színpadra is lépett. A történetet ki lehet találni. Négy apróhirdető nő vs. négy apróhirdetésre jelentkező férfi a komédia szabályainak megfelelően össze-vissza találkozik egymással, de sohasem a hirdető-jelentkező páros akad össze, csak a végén, mikor mind a négy férfi alsógatyában feszít.

A mókás jelentekkel tarkított kétfelvonásos darabot tovább bonyolította az, hogy a gumiarcú Beleznay Endre majdnem bedöntötte az előadást, mert a színésztársa úgy nevetett rajta, hogy alig bírt megszólalni.

A szereposztás a következő volt:

Georgette – lakástulajdonos – Fodor Zsóka (lakást akar kiadni)

Bernard – Böröndi Tamás (lakást akar kivenni)

Jacquline – Nyertes Zsuzsa (festőművész, modellt keres)

Spartacus – Beleznay Endre (modell)

Janine – Fogarassy Bernadett (zongoratanárnő, zongoraórákat adna)

Jean – Straub Péter (zongorázni akar)

Berthe – Balázs Andrea (szobalány, férjet keres)

Bertrand – Straub Dezső (feleséget keres)

Soha nem hirdettem még aprót, de fogok. A zártkörű alsógatyaversenyt közönségszavazatokkal Straub Dezső nyerte.

Variációk az SZCSP-re: széplábúak csak pedikűrözve; szerelem, család, plébánia; szerelmes csókok Párizsban; szemét csaló pancser; stb.

Vélemény, hozzászólás?

120322aerobic

Ritmusos aranyeső

120322gimi

Gimi az Isten háta mögött